Yeni yasama yılının en hızlı komisyonu!

TBMM Dışişleri Komisyonu 24. dönem 2. yasama yılında 46 tasarıyı kabul etti

Yeni yasama yılının en hızlı komisyonu!
TBMM Dışişleri Komisyonu, 24. Dönem 2. yasama yılında 46 tasarıyı kabul ederek, en çok çalışan komisyon oldu. Komisyon, AK Parti İstanbul Milletvekili Volkan Bozkır başkanlığında 4 toplantı yaparak gündemindeki konuları ele aldı. Bu toplantılarda, bazı uluslararası anlaşma ve sözleşmelerin uygun bulunduğuna dair 46 tasarıyı kabul etti.

Komisyonun kabul ettiği tasarılar arasında, Türkiye ile Irak arasında Terörle Mücadele Anlaşması ile Güvenlik İşbirliği Antlaşmasına dair düzenlemelerin yanı sıra, Çek Cumhuriyeti, Nijerya, Kuveyt, Ekvator, Brezilya, Finlandiya, İsviçre, Romanya, Azerbaycan, Çin, Senegal, Hırvatistan, Irak, Tanzanya ve Bostvana ile ekonomi alanında işbirliğine yönelik anlaşmaları uygun bulan tasarılar da bulunuyor.

Rusya, Avustralya, Yeni Zelanda ile hava hizmetlerinde işbirliği, Brezilya, Ürdün, Umman ile gümrük konularında, Türkiye ile İran Arasında yeni hudut kapılarının açılması ve mevcutların ortak kullanımına ilişkin tasarılarla beraber, Nükleer Terörizmin Önlenmesine İlişkin Uluslararası Sözleşme ile Kyoto Protokolü'ne ilişkin Taraflar Konferansında Alınan Kararlara ilişkin tasarılar da kabul edildi.

Komisyonun gündeminde, Türkiye ile Ermenistan Arasında Diplomatik İlişkilerin Kurulmasına Dair Protokol ve Türkiye ile Ermenistan arasında İlişkilerin Geliştirilmesine Dair Protokolün Onaylanmasının Uygun Bulunduğu Hakkında Kanun Tasarılarının da aralarında bulunduğu 143 tasarı daha yer alıyor.

Ayrıca Komisyon, KKTC Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün'den de brifing aldı. Bu brifinglerin Komisyonun gündemine göre devam edeceği ifade edildi.

Öte yandan, Dışişleri Komisyonu ilk dış seyahatini 23-25 Ekim tarihlerinde KKTC'ye yapacak.
Kaynak: AA