Ordu`dan Son Hacı Adayı Kafilesi De Kutsal Topraklara Doğru Yola Çıktı

Ordu`da Diyanet İşleri Başkanlığı`nın organizasyonuyla hac farizasını yerine getirmek için amacıyla üçüncü ve son kafile de yola çıktı.

Ordu`dan Son Hacı Adayı Kafilesi De Kutsal Topraklara Doğru Yola Çıktı
Ünye Cumhuriyet Meydanı`nda düzenlenen program Ünye Müftüsü Aydın Yığman ve çok sayıda kişinin katılımı ile gerçekleşti. Programda hüzün, sevinç, gözyaşı, bir aradaydı.
Törende Müftü Yığman hacı adaylarına hitaben konuşmasında, "Ben hacılarımızı meleklere benzetiyorum. İhram giyindikleri zaman Allah`ın izniyle melekler gibi oluyorlar, beyaz güvercinlere benziyorlar. Onun için birbirlerini kırmayacaklar Allah’ın misafirleri olarak orada bulunacaklar birbirlerine saygısızlık yaparlarsa Allah’a saygısızlık yapmış olur. Onun için de gönül kırmadan incitmeden, kimseye eziyet etmeden vazifelerinizi yapacaksınız. Eğer birbirinize eziyet ederseniz Allah’a eziyet etmiş olursunuz, Allah’a saygısızlık yapmış olursunuz. Bu sene Diyanet İşleri Başkanlığı bayan din görevlilerine de görev verdi geçen yıllarda bu yoktu. Bayan kardeşlerimiz daha rahat edecekler. İnşallah gittiğinizde zemzem suyu içeceksiniz. İçerken de Allah’ım ahiret yolculuğuna giderken bize susuzluk çektirme diye dua edeceksiniz. Zemzem onun için içilir. Arafat’a çıkacaksınız, Arafat’ta vakfe yapacaksınız. Allah’ım biz zalimin yanında değil mazlumun yanında bulunuyoruz. Şeytanın tarafında değiliz. Hakk’ın tarafındayız. Arafat’tan inerken de anadan doğmuş gibi tertemiz günahsız bir şekilde ineceksiniz." diyerek hacı adaylarından dua etmelerini istedi.

Müftü yığmanın konuşmasının ardından hacı adayları kutsal topraklara ilahilerle ve dualarla uğurlandı.