Kocaeli Polisinden Sahtecilik Çetesine Operasyon

Kocaeli polisinin sahte çek, para ve belgeler ile dolandırıcılık yapan çeteye yönelik 5 ilde eş zamanlı yaptığı operasyonda 11 kişi gözaltına alındı.

Kocaeli Polisinden Sahtecilik Çetesine Operasyon
Edinilen bilgiye göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Kastamonu`da bir çiftçinin sahte çek ile dolandırıldığı ihbarı üzerine harekete geçti. Yaklaşık 8 ay boyunca çeteyi takip eden mali polis şebekenin sahte çek için ayrı bir ekip, sahte para için ayrı bir ekip sahte belgeler içinse bir başka ekip oluşturarak dolandırıcılık yaptığını tespit etti. Liderinin emekli bir polis olduğu çetenin hücre yapılanması içinde birbirini tanımadan farklı alanlarda dolandırıcılık yaptığıbelirlendi. Polis çetenin ilk olarak sahte para işini yapan Ali A.`yı gözaltına aldı. Çetenin sahte trafik tescil belgeleri sahte plakalar ile borçlu olan pek çok aracı borçsuz gibi gösterdiği, sahte faturalar ile devleti zarara uğrattığı piyasaya sahte çek ve para sürdüğü belirlendi. Gerekli delillerin toplanması üzerine operasyon için düğmeye basıldı. Kocaeli, Kastamonu, İzmir, İstanbul ve Bilecik illerinde eş zamanlı operasyonda aralarında çete lideri emekli polis Ramazan K.`nin de aralarında bulunduğu20 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan 10 zanlı ifadelerinin ardından serbest bırakılırken Ramazan K., Barış B., Bülent E., Şakir S., Fevzi A., Ekrem P., Ali K., Osman C., Erol Y. ve Halil İbrahim K. tutuklanma talebiyle savcılığı sevk edildi

Gözaltına alınan şahıslar baskın anında ellerindeki sahte evrakları evlerinin camlarından dışarı attı. Zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda sahte çekler, faturalar, kaşeler, irsaliyeler, trafik tescil belgeleri, trafik sigorta poliçeleri, 10 gram esrar, 1 adet tabanca, 86 adet fişek ele geçirildi.
Kaynak: İHA