Gökdelen Merkezinin Önündeki Engel Aşıldı

Alsancak Limanı ve Turan arasındaki alana inşa edilecek gökdelenlerle İzmir`de 10 milyar dolarlık yatırımın önünü açması beklenen Yeni Kent Merkezi projesinde eski başkanlardan Yüksel Çakmur’un aştığı davada önemli bir gelişme yaşandı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 8 yıl uğraştıkları yeni kent merkezi planlarına yönelik olarak belediyenin lehine bilirkişi raporu geldiğini açıkladı. Kocaoğlu, "Son olarak İdare mahkemesi de yürütmeyi durdurma taleplerini reddetti. Nihayet 500 hektarlık alanın planlanması bugün itibariyle saat 4 civarı itibariyle kesinleşmiş oldu. İzmirimize, ülkemize hayırlı olmasını olmasını, devamının İnciraltı için gerçekleşmesini diliyorum." dedi. Bilindiği gibi bölgeye yönelik olarak Çakmur üç defa dava açarak planı mahkemeye götürmüştü. Bölgede en az 10 milyar dolarlık bir yatırım olduğu ve işadamlarının yatırım yapmak için sırada beklediği ifade ediliyordu.
İzmir İl Koordinasyon Toplantısı’nda konuşan Başkan Kocaoğlu, koordinasyon kurulu üyelerine yaptığı açıklamada, Cumartesi günü Asarlık beldesinde İZSU şirketinin 15 milyon liralık içme suyu ve 5.5 milyona yaklaşık da Asarlık deresinin ıslahı ile ilgili temel atma töreni olduğunu ifade etti. Bir sonraki cumartesi CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun konuk olarak çağırıldığı bir toplantı düzenleneceğini anlatan Kocaoğlu, “Biz de Ulukent köprülü kavşağının temel atma törenini gerçekleştireceğiz.” diye konuştu. Akabinde Urla’da yaptıkları şebeke yenilemesinin arkasından Torbalı’da kanalizasyon yenileme çalışması yapacakları bilgisi veren Kocaoğlu, açılışların peşpeşe geleceğini, her Cumartesi günü bir etkinlik yapmaya çalışacaklarını dile getirdi.
Uçanyol’un ihalesini Ulaştırma Bakanlığı’na devretmek suretiyle iptal edeceklerini anlatan Kocaoğlu, buradan gelecek yazının olumlu gelmesi durumunda ihale iptalinin yasal zemininin oluşturulacağını belirtti. Bakan Kocaoğlu, şöyle devam etti: "Umarım bakan olumlu karar verir. Aynı doğrultuda bu yol Anadolu Caddesi’ne çıkıyor. Buranın Altınyol’a taşınmasını planlıyoruz. Adnan Kahveci Köprüsü’nün Altınyol’a taşınmasıyla yine Ankara asfaltını rahatlatacak bir alternatif yola girmiş olacağız. O yolda bir vatandaşla davamız var. Onu da hallediyoruz."