Baykan`da Şehit Düşen Kardeşler İçin Cenaze Töreni Düzenlendi

Siirt`in Baykan ilçesinde dün teröristler tarafından düzenlenen saldırıda şehit düşen 1`i korucu olmak üzere 2 kardeşin cenaze töreni yapıldı.

Baykan`da Şehit Düşen Kardeşler İçin Cenaze Töreni Düzenlendi
Baykan ilçesinde dün saat 16.30 sıralarında Sarıdana köyü kırsalında teröristlerin saldırısı sonucu şehit edilen geçici köy korucusu Şakir Çarboğa (25) ile kardeşi Adem Çarboğa`nın (19) cenaze töreni Baykan ilçesine bağlı Ziyaret beldesinde bulunan Veysel Karani Külliyesi`nde yapıldı. Diyarbakır`dan helikopter ile beldeye getirilen Çarboğa kardeşlerinin cenazeleri külliyenin bahçesinde konuldu. Burada İl Jandarma Komutanı Albay Önal Ödemiş yaptığı konuşmada, elinde silah olmadan teröristlerin üzerindekisilaha atlayacak yüreğe sahip kahramanlar olduğu sürece bu vatan hainlerinin asla amaçlarına ulaşamayacaklarını belirterek, "Bugün rütbelerin en önemlisi olan şehitlik mertebesine ulaşan geçici köy korucu arkadaşımız Şakir Çarboğa ile Adem Çarboğa`yı son yolculuğuna uğurlamak üzere toplanmış bulunuyoruz. Şehitlerimiz Şakir Çarboğa ve Adem Çarboğa, bölücü terör örgütü mensuplarının saldırısı sonucu şehit olmuşlardır. Bu vatanı bizlere armadan eden atalarımıza layık olduğunuzu gösterdiniz. Sizleri aslaunutmayacağız, döktüğünüz kanı yerde bırakmadan, kahraman korucu arkadaşlarımızla beraber hepimizin borcu boynudur. Elinden silah olmadan teröristlerin üzerine atlayabilecek yüreğe sahip kahramanlar olduğu sürece bu vatan hainler amaçlarına asla ulaşamayacaklar. Hainler unutmasın ki bu bayrak inmeyecek. Baykanlı kahraman korucularımız bundan önce olduğu gibi bundan sonrada bu vatan hainlerini döktükleri kanda boğacaklardır" dedi.

Şehitlerin özgeçmişlerinin okunmasının ardından dualar okundu ve cenaze namazı kılındı. Şehidin ailesi tabutlara sarılarak, "Bizi Bırakıp gitme" diye Kürtçe ağıtlar yaktı. Baba Ahmet Çarboğa da taziyeleri kabul etti. Cenazeye katılanlar tören sırasında teröre lanet yağdırırken "Kahrolsun PKK" şekilde sloganlar attılar. Cenazeler daha sonra defnedilmek üzere köyüne gönderildi. Törene Siirt Vali Vekili Erkan Kalender, 3`ncü Komando Tugay Komutanı Tuıgeneral M. Şükrü Eken, Kurtalan Kaymakamı ve BaykanKaymakam Vekili Abdulhalim Can, İl Jandarma komutanı Önal Ödemiş, Baykan ve Ziyaret Belediye Başkanları, kamu kurum müdür ile çok sayıda vatandaşlar katıldı.
Kaynak: İHA