Kadirlili İş Adamları Yardım Masasıyla Devlet Desteklerinden Haberdar Olacak
Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde faaliyet gösteren Girişimci İşadamları Derneği (KAGİAD) ‘Devlet Destekleri Yardım Masası’ adlı proje için Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı(DOĞAKA) ile sözleşme imzaladı.
Dernek Başkanı Muhittin Akkaya, kasım ayında faaliyete geçecek projenin içeriğiyle ilgili bilgi verdi. İşletmelerin ayakta kalabilmeleri için kendilerini hızla yenilemek ve teknolojiye ayak uydurmak zorunda olduğunu kaydeden Akkaya, maddi olarak sıkıntı çekmeyen firmalar bu süreci zarar görmeden atlatırken, küçük ve orta boy işletmelerin aynı süreci atlatmalarının sancılı ve güç olduğunu aktardı.
Önce bölgesel sonra da ülkesel kalkınmayı hedefleyen destek mercilerinin asıl amacının küçük ve orta boy işletmelerin bu süreci mümkün olduğunca kolay atlatmalarını sağlayacak finans kaynaklar oluşturmak olduğunu dile getiren Akkaya, “Bu kaynaklardan haberdar olan işletmeler üretim ve hizmet standartlarını artırırken, faydalanamayan işletmeler ile arasında ki kalite uçurumu giderek genişlemektedir. Devlet desteklerinin bu denli öneme haiz olduğu günümüzde maalesef ki başta ilimiz ve ilçemiz Kadirli olmak üzere bölge sanayimiz desteklerden yeterince faydalanamamaktadır.” dedi.
Büyük işletmelerin dahi tüm desteklerden faydalanıp aldıkları yardımları yeni yatırımlarda kullandığına dikkat çeken Akkaya, “Küçük ve orta boy işletmelerimizin desteklerden haberdar dahi olmaması dernek olarak bizleri derinden yaralamakta ve görevi üyelerinin kalkınmasını sağlamak olan derneğimizi, bir şeyler yapma zorunluluğuna itmektedir. 215 dernek üyemizin yüzde 80’den fazlasının devlet tarafından kendisine verilen desteklerden haberdar olmaması, geri kalan yüzde 20’sinin de kayda değer bir destekten faydalanmamış olması bu projenin gerekliliğinin en büyük delilidir.” diye konuştu.
KAGİAD Genel Sekreteri Mehmet Salih Acar ise üyelerinin devlet desteklerinden aktif olarak faydalanması amacı ile Devlet Destekleri Yardım Masası kurduklarını ve bu yardım masasının 12 gün boyunca günde en az 8 saat aktif olarak faaliyet göstereceğini aktardı. Acar, yardım masasında kurumsallaşma, nitelikli eleman, pazarlama, belgelendirme, eğitim, danışmanlık, Ar-Ge, inovasyon, endüstriyel uygulama, ihracat, iktisadi kalkınma, kırsal kalkınma, yeni yatırım, girişimcilik gibi alanlardaki destekler hakkında ayrıntılı bilgi verileceğini ifade etti.