Alacaklarını Kendileri Tahsil Etmeye Kalkınca Tutuklandılar

Kendilerini dolandırdıklarını öne sürdükleri Iraklı iki iş adamını kaçırarak 50 bin dolar fidye istedikleri iddia edilen 5 kişi gözaltına alındı.

Alacaklarını Kendileri Tahsil Etmeye Kalkınca Tutuklandılar
Alacaklarını tahsil etmeye çalıştıkları öne sürülen zanlılar, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Iraklı iş adamları Ahmed Shaki Mohammed ile Hussein Al-Saedi’nin bir arkadaşlarının telefonu geçtikleri ‘kaçırıldık’ mesajı, polisi harekete geçirdi. Konuyla ilgili çalışma başlatan Gasp Büro Amirliği ekipleri, söz konusu telefona gelen mesajın Kurtköy Uydukent`teki bir siteden atıldığını belirledi. Belirlenen adrese operasyon düzenleyen polis, gıda ticareti yapan Iraklı iş adamları Ahmet Shaki Mohammed ile Hussein Al-Saedi`yi kurtardı. Operasyonda; İsmail Som, Kadir Oral, Ali Durmuş, Ergin Arslan ve Ömer Kökarslan yakalanarak gözaltına alındı.

Asayiş Şube Müdürlüğü’nde sorgulamaları yapılan zanlıların, ifadelerinde, suçlamaları kabul etmediği, Iraklı iş adamlarının kendilerini sahte para vererek 50 bin dolar dolandırdıklarını, paralarını geri alabilmek için kendileriyle buluştuklarını ileri sürdü. Iraklı iş adamları ise şüpheliler tarafından kaçırıldıklarını ve ölüm tehdidiyle kendilerinden 50 bin dolar para istendiğini iddia etti.

Emniyetteki işlemlerinin ardından Pendik Adliyesi`ne sevk edilen 5 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.