Kırgızistan'da Azerbaycan'ın Bağımsızlık Günü Kutlandı

Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te, Azerbaycan Cumhuriyeti'nin bağımsızlık günü nedeniyle tören düzenlendi.

Başkent Bişkek'teki Abdılas Maldıbayev opera ve balet tiyatrosunda düzenlenen törene yabancı ülke elçileri ve yerel yetkililer katıldı. Tören iki ülkenin milli marşlarının söylenmesi ile başlarken, törenin açılış konuşmasını yapan Azerbaycan'ın Kırgızistan Büyük Elçisi Arif Agayev, bağımsızlık gününü kutlamaya gelenleri selamlayarak, herkesi yürekten tebrik etti.

Konuşmanın ardından, Azerbaycan Cumhuriyeti'nin bağımsızlık sürecini anlatan film gösterildi. Sinema gösteriminin ardından Bakü'den gelen dansçılar Azeri milli danslarını sergilerken, sanatçılar ise konser verdi. Azerbaycan'ın Kırgızistan Büyükelçiliği müşaviri İlgar Cabbarov, "Ülke her alanda başarıya ulaştı. Biz bu başarılarımızı İlham Aliyev'in yönetimi altında kazandık. Dolayısıyla bütün kazançlarımız, onun yaptığı siyasetin sonucudur" şeklinde konuştu

Bağımsızlık günü kutlamaları için Bakü'den gelen müzisyen Elçin Abasov ise, "Kırgız halkının dost ve misafirperverliğinden dolayı memnunuz. İki ülke arasında çeşitli alanlarda gelişmekte olan işbirliğimizin daha ileriye gitmesini istiyoruz" dedi.
Kaynak: İHA