Havran’da Çayın Taşma Korkusu Mahalleliyi Uyutmuyor

Balıkesir’in Havran ilçesinde yaşlı kadının başlayan yağmurlarla ‘yağmur yağmaması’ için feryadı yürek parçalıyor.

Havran’da Çayın Taşma Korkusu Mahalleliyi Uyutmuyor
Geçtiğimiz sene Havran’ın Kalabak Çayı’nın taşması sonucu büyük bir felaket yaşayanlardan olan 78 yaşındaki Mürvet Kozan isimli yaşlı kadın, o günden sonra yine aynı felaketi yaşayacağı endişesi ile yağmur yağmaması için dua ettiğini belirtti.

Kozan, “Geçtiğimiz yıl Aralık ayında yağan yağmur sonrası taşan çay nedeniyle oturduğum evi su bastı. Evde eşyaların hepsi kullanılmayacak hale geldi. Gelinim boğulma tehlikesi yaşadı. Sel ile perişan olduk. O günden sonra yağan her yağmurda, büyük korku yaşıyorum. Hiç bir sosyal güvencemde yok. Devletten aldığım üç aylık maaş ve kışında kömür yardımı ile ayakta kalmaya çalışıyorum. Oğlum kalp ameliyatı oldu. 2 gün önce yağan yağmurda yine çok korktum. Yağmur bastırdığında kendimi hemen dışarı atıyorum. Yağmur yağmazsın diye dua eder oldum. DSİ’nin çayın kenarına bent yapma sözü vardı. Valimiz Yılmaz Arslan’dan destek bekliyorum. Artık bu rüyayı görmek istemiyorum ”dedi.

Bu arada aynı binada yaşayan Fatma Kıyak isimli vatandaş ise yağmurun mahallenin hemen yanında bulunan kenarlarında bent olmaması nedeniyle Kalabak Çayı’nın taşması sonucu kaynaklandığını ve aşırı yağmurlarda taşarak mahalleyi tehdit ettiğini söyledi

BAŞKAN LOFÇALIOĞLU, DSİ’NİN SORUMLULUĞUNDAHavran Belediye Başkanı Hasan Lofçalıoğlu sel felaketinin hemen ardından geçtiğimiz yıl DSİ’ye durumu bildirdik. Gerekli yazışmayı yaptık. Mahalle halkı haklı olarak her yağmurda bizlere başvuruyor. Bizler vatandaşımıza konuyu anlatmaya çalışıyoruz. Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü’nün bir an önce buradaki soruna çözüm bulmasını bekliyoruz. Buarada geçtiğimiz yıl büyük tehlike atlatıldı. Can kaybı yaşanmadan çözüm bulunmasını Havran halkı adına bekliyorum”
Kaynak: İHA