Patnos Belediye Başkanı Yılmaz'dan Hapis Cezasına Tepki

Ağrı'nın Patnos Belediye Başkanı Yusuf Yılmaz, "terör örgütü propagandası" yaptığı iddiasıyla hakkında açılan davada 2 yıl hapis cezasına çarptırılmasına tepki gösterdi.

Patnos Belediye Başkanı Yılmaz'dan Hapis Cezasına Tepki
Patnos Belediye Başkanlığı önünde bir basın açıklaması yapan Başkan Yusuf Yılmaz, 'Sayın Öcalan' dediği için kendisine 2 yıl hapis cezası verildiğini belirtti. Yılmaz. "Benim 'Sayın' kelimesi kullandığım doğrudur. Ancak ben bu sözleri örgüt propagandası yapmak için veya suçluyu övme kastı ile yapmadım. Ülkedeki sorunlara çözüm yolu göstermek üzere genel olarak düşüncelerimi ifade ettim. Konuşmamım temel metni incelendiğinde barış ve kardeşlik konularının irdelendiği anlaşılacaktır. 'Sayın' sözcüğü deağız alışkanlığı olarak gün içinde protokolde dahil olmam nedeniyle devamlı kullandığım bir tabirdir ''diye konuştu. Başkan Yılmaz, "AKP'liler bizim yaptıklarımızı hazmedemiyorlar. Eğer bizim çalışmamızı istemiyorsalar bari halkın iradesine saygı göstersinler. Eğer onu da yapmayacaksalar bizim vereceğimiz bir anahtardır" deyip belediye binasının anahtarını yere fırlatarak tepkisini dile getirdi

Belediye Başkanı Yusuf Yılmaz, 19 Mart 2011 tarihinde Patnos ilçesinde yapılan Nevruz kutlamaları sırasında yaptığı konuşma sebebiyle hakkında "terör örgütü propagandası yapmak" iddiası ile dava açılmıştı.
Kaynak: İHA