Şehit Hüseyin Kıraç Tarsus'ta Toprağa Verildi

Sırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde terör örgütü mensupları ile girdiği çatışmada şehit düşen Piyade Uzman Erbaş Hüseyin Kıraç’ın Mersin’in Tarsus ilçesinde göz yaşları arasında toprağa verildi.

Şehit Hüseyin Kıraç Tarsus'ta Toprağa Verildi
Binlerce kişinin katıldığı şehidin Yalamık köyündeki cenaze töreninde teröre lanet yağdı.

Şehit Uzman Erbaş Hüseyin Kıraç’ın Adana Askeri Hastaneden sabah saatlerinde alınan cenazesi baba ocağı Tarsus’un Yalamık köyüne getirildi. Burada ailesi ve köylülerin Türk Bayrakları ile karşıladığı şehit Kıraç daha sonra tören için köy meydanına getirildi.
Mersin Müftüsü Ali Melek cenaze namazı öncesi şehitlik mertebesinin önemi hakkında kısa bir konuşma yaptı. Şehidin babası Ruhi Kıraç dua sırasında göz yaşlarını tutamadı. Melek’in kıldırdığı cenaze namazının ardından askerlerin omzuna alınan şehidin cenazesi top arabasına konuldu.

Bir müddet top arabasında taşınan cenazeyi daha sonra köyün gençleri omuzlarına alarak mezarlığa kadar taşıdı. Şehidin taşınması sırasında tekbirler getirilirken “Kahrolsun PKK” sloganları atıldı. Sık sık fenalaşan şehidin annesi Muteber Kıraç ise koluna sağlık görevlileri ve köylü kadınlar girdi. Köy mezarlığına getirilen cenaze toprağa verilirken anne Muteber Kıraç ile babası Ruhi Kıraç oğullarını göz yaşları içinde uğurladı.
Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu acılı aileyi sakinleştirmeye çalıştı.
Törene askerlerin yanı sıra AK Parti Mersin Milletvekili Nebi Bozkurt, CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer katıldı.