Cezaevi`nde Bulunan İğdır Belediye Başkanı Güneş, Seçmenine Mesaj Gönderdi

KCK davası kapsamında tutuklanarak Erzurum H Tipi Cezaevi`ne gönderilen Iğdır Belediye Başkanı Mehmet Nuri Güneş, seçmenine mesaj gönderdi.

Cezaevi`nde Bulunan İğdır Belediye Başkanı Güneş, Seçmenine Mesaj Gönderdi
Iğdır Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünce basın kuruluşlarına gönderilen yazıda, Iğdır Belediye Başkanı Mehmet Nuri Güneş`in, "Sizlerle birlikte başladığımız, demokratik, özgürlükçü ve insan odaklı belediyecilikte ancak 10 ay birlikte olabildik. Az zamanda çok olumlu projelerin altına imza atarak kimi çevrelerin beklediği, çatıştırma, kaosa sürükleme ortamı oluşturmanın tam aksine kaynaştırıcı, paylaşımcı, şeffaf, dürüstlük ilkesini hakim kılarak, oynanması muhtemel oyunları boşa çıkardık.Sizlerden ayrı olduğum bu süreçte yüreğim hep sizlerle halkımızın yerel iradesiyle birlikte atmıştır" ifadelerine yer verildi.

Tutuklanmasının ardından Iğdır Belediyesi Başkanlığına "yolsuzluk" iddiasıyla yapılan ikinci baskına da dikkat çeken Güneş, "Demokratik halk iradesine tahammül edemeyenler, beni almakla yetinmedi. Ahlaka ve hukuka aykırı senaryolarını devreye koydukları davamın duruşması 4 Ekim 2011 günü yapılacak. Bu uygulamanın halkların vicdanında mahkum olduğu kesindir. Bütün zorluklara karşın, çağdaş ve demokratik Türkiye`ye ulaşmamız kaçınılmazdır. Sizlerden beklentim, bu oyuna karşı Iğdır halkının sağduyusunalayık, birlik ruhu ile onurlu duruşu sergilemenizdir" açıklamasını yaptı

Başkan Güneş`in umutlu yarınlara olan inancının tam olduğunu da ifade ettiği mesajı, "Unutmayalım, gecenin kuytu karanlığı Ağrı Dağı`na doğacak güneşe gebedir. Özgür ortamlarda buluşmak umuduyla, sizlerin şahsında tüm halkımıza selam, sevgi ve saygılarımı gönderiyorum" ifadeleriyle son buldu

Belediye Başkan Vekili Hüseyin M., başkan yardımcıları Abdullah Y. ve Adem Y.`nin de aralarında bulunduğu 27 kişinin yargılandığı yolsuzluk davası kapsamında, Iğdır Ağır Ceza Mahkemesi`nde 4 Ekim 2011 tarihinde görülecek davanın duruşmasına tutuklu Başkan Mehmet Nuri Güneş`in de getirileceği kaydedildi.
Kaynak: İHA