İhracatta rekor kıran Kahramanmaraş, ekonomide ilk 10'a girmeyi hedefliyor

Kahramanmaraş, Aralık ayında gerçekleştirdiği ihracatla, geçen yıla oranla yüzde 66'lık bir artışla tarihi rekor kırdı. Kahramanmaraş Ticaret ve Sanay

Kahramanmaraş, Aralık ayında gerçekleştirdiği ihracatla, geçen yıla oranla yüzde 66'lık bir artışla tarihi rekor kırdı. Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Başkanı Mehmet Balduk, "Hedeflerimize adım adım yaklaşıyoruz. Kendimize biçtiğimiz hedef ekonomide her alanda ilk 10'a girmektir." dedi.

Aralık ayı ihracat rakamlarında, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 66'lık bir artış yaşanması Kahramanmaraş'ı sevindirdi. 2009 yılının Aralık ayında 35 milyon 418 bin dolar ihracat gerçekleştiren kent, 2010 yılında ise 58 milyon 800 bin dolarlık ihracat rakamıyla rekor kırdı.

İhracat rakamlarına, ülkeler bazında bakıldığında, Kahramanmaraş'ın en güçlü çalışma arkadaşı İtalya oldu. 2010 yılında Kahramanmaraş'tan İtalya'ya 155 milyon doların üzerinde ihracat yapıldı. Bu da Kahramanmaraş'ın toplam ihracatının yaklaşık yüzde 30'una tekabül etti. İtalya'nın ardından, Kahramanmaraş'ın en büyük müşterileri Brezilya ve Mısır oldu. İhracat rakamları ile ilgili değerlendirmede bulunan KMTSO Başkanı Mehmet Balduk, şunları ifade etti:

"Merdivenleri basamak basamak çıkıyoruz. Hedeflerimize de adım adım yaklaşıyoruz. Kendimize biçtiğimiz hedef ekonomide her alanda ilk 10'a girmektir. İlk olarak sanayi, enerji tüketiminde ilk 10'a, 9'uncu sıradan girdik. Şimdi ise ihracatta tarihi bir artış ile bu başarıların tesadüf olmadığını açıkça gösterdik."

Balduk, 2010 yılının Kahramanmaraş için çok güzel neticeler doğurduğuna dikkat çekti. Balduk, "2011 yılı, hedeflerimize daha da emin adımlarla ilerleyeceğimiz bir yıl olacak. Hedeflerimizi yakalayana kadar her alanda büyümeye ve başarımızı katlamaya devam edeceğiz. Türkiye'de Kahramanmaraş adı başarının sembolü olacak. Artık hem şehirler hem de ülkeler yarışıyor. Hatta birçok kent küresel ekonomide ülke oranlarını geride bırakıyor. Biz Kahramanmaraş olarak ihracattaki başarımızla ülke ortalamasını defalarca geçiyoruz. Bu da üreticimize ve sanayi kuruluşlarımıza güç ve moral veriyor." ifadelerini kullandı.