Erciş Kaymakamı Fani: İlçedeki öğrencilerin yüzde 7'si okula devam etmiyor

Van'ın Erciş ilçesinin Kaymakamı Ramazan Fani, ilçede eğitimle ilgili en büyük problemlerinden birinin de devamsızlık sorununu olduğunu belirterek, il

Van'ın Erciş ilçesinin Kaymakamı Ramazan Fani, ilçede eğitimle ilgili en büyük problemlerinden birinin de devamsızlık sorununu olduğunu belirterek, ilçedeki öğrencilerinin yüzde 7'sinin okula devam etmediğini söyledi.

Erciş ilçesinde okullardaki devamsızlık sorunu 19 köyün muhtarı ve öğretmenlerin de katıldığı toplantıda masaya yatırıldı. Toplantıda konuşan Kaymakam Ramazan Fani, 222 Sayılı İlköğretim Kanunu'na göre eğitimin zorunlu olduğunu belirtti. İlçede yaklaşık yüzde 7'lik bir öğrenci kitlesinin okula gönderilmemesinin kendileri açısından kabul edilemez olduğunu kaydeden

Kaymakam Fani, konuyla ilgili yaklaşık bir aydır ciddi bir çalışma içerisinde olduklarını bildirdi.

Devamsız öğrencilerle ilgili proje başlattıklarını vurgulayan Fani, amaçlarının eğitimini aksatan tüm çocukların eğitim ve öğretime kazandırmak olduğunu dile getirdi.

Köy muhtarları ve köy okullarında görev yapan öğretmenlere devamsız öğrencilerle ilgili büyük görevler düştüğüne dikkat çeken Fani, muhtarlardan ve öğretmenlerden köylerde sürekli veli ziyareti yapmalarını istedi.

Velilerin çocuklarını okula göndermesi konusunda ikna edilmesini aksi takdirde cezai işlem uygulanacağını anlatan Kaymakam Fani, ceza uygulamak zorunda kalmanın kendilerini de mutlu etmeyeceğini sözlerine ekledi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çok amaçlı salonunda yapılan toplantıya İlçe Milli Eğitim Müdürü Celalettin Bilik, Şube Müdürü Ahmet Erdoğan, 19 köy muhtarı, köy okullarının öğretmenleri katıldı.

Öte yandan ilçede halen okula devam etmeyen 2 bin 742 öğrenci olduğu öğrenildi.