Çankaya Köşkü'ndeki Öğrenci Eylemi Sona Erdi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün öğrenci temsilcileri ile yaptığı görüşmeyi protesto eden öğrenci gruplarının eylemi sona erdi.

Çankaya Caddesi Atakule önünde çevik kuvvet ekipleri tarafından durdurulan grup ile Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri arasında yapılan görüşmeler sonucunda 5 öğrencinin Cumhurbaşkanlığı Köşkü'ne geçişine izin verildi. Grup içinden seçilen heyet taksi ile Cumhurbaşkanlığı Köşkü'ne geçti. Öğrenci heyeti Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen ile bir görüşme gerçekleştirdi. Yapılan görüşmenin ardından öğrenciler grubun yanına geri döndü. Heyetteki öğrencilerin görüşme ile ilgili bilgi vermesin
ardından grup adına ortak açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Gül'ün Köşe çağırdığı öğrencilerin gerçek öğrenci temsilcileri olmadığını iddia edilerek "Üniversitelerde dair gençliğin sözünü dinlemek istiyorsa, çağıracağı öğrenciler , geçmişten bugüne kadar mücadele eden , bu uğurda bedel ödeyen gençlik örgütlerinin temsilcileridir" denildi.
Yapılan açıklamanın ardından grup eylemi sona erdi. Öte yandan, Türkiye Gençlik Birliği yanlısı bir grupda Başbakanlık Resmi Konutu yakınında toplanarak eylem yaptı. Bu grubtaki öğrencilerin arasından seçilen 3 öğrenci Cumhurbaşkanlığı Köşkü'ne geçerek görüşmede bulundu.