Kaymakam Ramazan Fani'den Çelebibağı Belediyesi'ne Ziyaret

Van'ın Erciş İlçe Kaymakamı Ramazan Fani Çelebibağı Belediyesi'ni ziyaret ederek Başkan Veysel Keser'den beldenin sorunları hakkında bilgi aldı.

Kaymakam Fani'yi belediyeye gelişinde kapıda karşılayan Çelebibağı Belediye Başkanı Veysel Keser, ziyaretten mutluluk duyduklarını belirtti. Kaymakam Fani'ye beldenin sorunları ve belediyenin çalışmaları hakkında da bilgi veren Başkan Veysel Keser, Çelebibağı Beldesi sınırları içinde bulunan ve yerleşim alanlarına çok yakın olan şehir çöp toplama alanının kaldırılması ile alakalı bir dosya sundu.
Erciş Kaymakamı Ramazan Fani ise daha önceden Erciş ile Kocapınar belediyelerini ziyaret ettiğini anımsatarak, bugünkü ziyaretini ise Çelebibağı Belediyesi'ne gerçekleştirdiğini söyledi. Başkanın kendisine ilettiği sorunlarla yakından ilgileneceğini belirten Kaymakam Fani, Çelebibağı'nın tarihi ve turistik yerlerine dikkat çekti. Belde içinde bulunan tarihi yapıların Cumhurbaşkanı'nın himayesinde olduğunu da bildiren Fani, "ilçemizdeki tarihi dokuyu öncelikle öğrencilerimize tanıtalım, sanat tarihi
öğretmenlerimizi bu konuda görevlendirelim. İlçe genelinde 47 bin öğrencimiz var. Öğretmenlerimiz nezaretinde bir yıl boyunca, ya da bir gün herkes sınıf sınıf öğretmeniyle beraber gelsin buradaki tarihi mezarlığı görsün. İlçemizin tarihi dokusunu öğrencilerimizin bilmesi gerekiyor. Turizm açısından bakıldığında ise ilçemizdeki Çelebibağı Selçuklu Mezarlığı, Kadem Paşa Hatun Kümbeti, Anonim Kümbet Akçayuva Kümbeti, Erciş Kalesi, Açık Hava Tapınağı, Kaya Mezarları en önemlisi 3 bin yıllık tarihi
Zernaki Izgara Planlı Kenti'ni sayabiliriz. Bu arada Çelebibağı'ndaki Selçuklu Mezarlığı içinde son dönemde yapılan mezarların yerine ise uygulayacağımız proje dahilinde Ahlat taşından mezarlar yaparak tarihi yapıyı da bozmamış oluruz" dedi.
Bir süre karşılıklı sohbetin ardından, Kaymakam Ramazan Fani belediyeden ayrıldı. Fani'nin ziyaretine Erciş İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Tahir Şen'de eşlik etti.