Hacı Hasan Dinç, ölümünün 24. yılında anıldı

Kayseri‘nin Yahyalı ilçesinin manevi isimlerinden merhum Hacı Hasan Dinç, vefatının 24‘ncü yılında Develi‘de anıldı.



Programda konuşan Develi Belediye Başkanı Recep Özkan, "Develi Belediyemizin kuruluşunun 140‘ncı yılı etkinlikleri kapsamında bu yıl içerisinde düzenlenecek olan sosyal ve kültürel etkinliklerden ‘yöremiz insanlarının kültürel ve sosyal yaşama etki eden şahsiyetlerden‘ ilim ve ahlak abidelerimiz ile ilgili birinci etkinlik İslam Tarihi Yazarı Merhum Mustafa Asım Köksal‘ı anma programı oldu. İkinci program da Develi merkez vaizlerinden merhum Hacı Hasan Dinç Hocaefendi için yapıldı." dedi.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Bozkuş ve Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yrd. Prof. Dr. Kadir Özköse‘nin de konuşmacı olarak katıldığı programda, sema gösterileri ve Hacı Hasan Dinç‘in hayatını sahneleyen bir de sine-tiyatro gösterisi sunuldu. Yaklaşık dört saat süren programı izlemek üzere gelenleri salon almayınca koridorlara da kapalı devre televizyon sistemleri konularak konukların programı televizyondan izlemeleri sağlandı.

İlahiyatçı Ali Ramazan Dinç, babaları merhum Hacı Hasan Dinç‘in hayatından bazı önemli olayların yanı sıra günümüzde çağımızın hastalığı internet çılgınlığı ve ailelerin çocuklarına sahip çıkmaları ile ilgili bilgi verdi.