Okulun başarısını artırmak için ücretsiz etütler uyguluyorlar

Kırıkkale'nin en eski okullarından olan Gürler İlköğretim Okulu öğretmenleri, başarıyı artırmak için öğle paydoslarından fedakarlık ederek, öğrenciler

Kırıkkale'nin en eski okullarından olan Gürler İlköğretim Okulu öğretmenleri, başarıyı artırmak için öğle paydoslarından fedakarlık ederek, öğrencileri sınavlara hazırlıyor. Öğretmenlerin fedakarlığını gören İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker, öğretmenlere ve sınavlarda başarılı olan öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Törende 8. sınıflardan Alihan Yahşi'ye, 7. sınıflardan Nadide Olpak, Kudret Yeşilyurt, Volkan Yahşi ve Esmanur Demirci'ye, 6.sınıflardan Kürşat Sazak ve Ali İhsan Kaygusuz'a ödülleri verildi. Yapılan çalışmanın çok anlamlı olduğunu ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker, öğle arasında yapılan fedakarlık dolayı Gürler İlköğretim Okulu Müdürü Hamdi Gençtürk'e ve çalışmayı başlatan öğretmenlere teşekkür etti. Velilere seslenen Peker, "Çocuklarınız ders ve davranış bakımından takip edin. Başarının en önemli ayaklarından bir tanesi velinin takibi geliyor. Çocuklarınızla ve öğretmenlerle iç içe olmalısınız. Yapılan bu çalışmaya da destek olunuz." dedi.

Yapılan çalışmanın diğer okullara örnek teşkil etmesini isteyen Peker, çalışmanın devamını okul idaresinden ve öğretmenlerden istedi. Yapılan çalışmanın Kırıkkale'ye örnek olacağını ifade eden Gürler İlköğretim Okulu Müdürü Hamdi Gençtürk de çalışmayı başlatan öğretmenlere teşekkür etti.

Çalışmanın bir ekip çalışması olduğunu açıklayan Türkçe Öğretmeni Hasan Sakar ise, "Ekip, Teknoloji Tasarım Öğretmeni İsmail Mutlu, Sınıf Öğretmeni Cafer Tercan, Fen Bilgisi Öğretmeni Ercan Er, Teknoloji Tasarım Öğretmeni Tuncay Ölmez'den oluşuyor." diye konuştu. Çalışmayla öğrencilerin SBS başarılarının artacağına inandığını belirten Sakar, "Her öğle arasında öğrencilere Türkçe, Matematik, Fen Bilgisi, İngilizce, Sosyal Bilgiler derslerinden etüt çalışması yaptırıyoruz. Her gün bu derslerden öğrenciler soru çözüyorlar. Ay sonunda ise deneme sınavı yapıp deneme birincilerine ödül veriyoruz. Böylelikle öğrenciler farklı soru tipleri görerek net sayılarını artırmayı hedefliyoruz. Bu çalışmada maddi hiçbir beklentilerimiz bulunmuyor. Öğrencilerimizin iyi okullar kazanarak bizlere en büyük hediyeyi vereceklerine inanıyoruz." şeklinde konuştu.

Toplantıya katılan veliler, yapılan fedakarlığı çok anlamlı bulduklarını belirterek, çalışmayı başlatan okul idaresi ve öğretmenlerine teşekkür etti. Okul salonunda yapılan törene İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İsmail Koşan, Teftiş Kurulu Başkanı Sait Karaman, müfettişler, veliler ve öğrenciler katıldı.