Adana İl Genel Meclisi Yılın İlk Toplantısını Yaptı

Adana İl Genel Meclisi 2011 yılının ilk toplantısını yaptı. Mecliste Avrupa Birliği Bölgeler Asamblesine üye olunması ile ilgili teklif, Adana'nın yararına olmayacağı gerekçesiyle reddedildi.

Adana İl Genel Meclisi Abdullah Torun başkanlığında toplandı. Meclis gündeminde bulunan Avrupa Birliğinde yerel yönetimlerin kalkınma ve işbirliği amacıyla kurulan Avrupa Bölgeler Asamblesi Birliğine Adana İl Özel İdaresinin üye olması ile ilgili teklif Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından reddedildiği Komisyon Başkanı Mustafa Halaçoğlu tarafından açıklandı. Halaçoğlu, asambleye üye Kahramanmaraş ve İstanbul Büyükşehir Belediyeleri ile telefonda görüştüğünü ve bu konuda bir fayda göremediklerini ifade ettiklerini söylediklerini, ayrıca buraya üye olduktan sonra katılacak temsilcilerin üniversite mezunu şartı olması nedeniyle reddettiklerini açıklandı.
Teklif üzerinde AK Partili üyeler şerh koydu. Teklif üzerinde görüşlerini açıklayan AK Parti'li Mesut Yeşil, konunun duyumlarla ve telefon görüşmeleri ile reddedilmesinin doğru olmadığını, bu konuda ilgili bakanlıklardan resmi görüş alınarak dosyaya konulması gerektiğinin altını çizdi.
İl Genel Meclisi Başkanı Abdullah Torun, teklifi oylamaya sundu. Teklif AK Partililerin 23 evet oyuna karşılık CHP ve MHP'lilerin 30 oyu ile reddedildi.
Adana İl Genel Meclisinin gündeminde bulunan Aladağ ilçesine bağlı Köprücük Köyü Zamantı çayı üzerinde kurulacak olan Göktaş 1 ve Küp Köyü Zamantı çayı kurulacak olan Göktaş 2 HES Projesi Santral yeri için hazırlatılan nazım imar palını ve uygulama imar planlarının uygulanmasına ile ilgili Bayındırlık Komisyonu teklifi, yapılan görüşmelerden sonra BDP'li Şefik Özbey'in ret oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.
Sarıçam ilçesi sınırları içerinde kalan Sarıçam Köyünün karışıklığa sebep olmasından dolayı isminin değiştirilmesi ile ilgili teklif Adana il Genel Meclisi'nce reddedildi.
Meclis çalışmalarını yarın saat 13.00'de sürdürecek.