Bir ton veremli et yakılarak imha edildi

Aksaray Belediye’sine ait entegre et tesislerine kesim için getirilen, yaklaşık bir ton ağırlığındaki dört büyük baş hayvandan üçünün veremli ve bir diğer hayvanın etlerinin de çürümüş olduğu tespit edildi.



Belediye Veterineri Duran Alıcı, Aksaray Belediyesi olarak, hastalıklı ve çürük içindeki hayvanların kesildikten sonra etlerinin imha edildiğini açıkladı. Alıcı, Aksaray‘da hastalıklı etler konusunda hiçbir zaman taviz vermediklerini belirterek, "Vatandaşlarımız, et alırken mutlaka etlerin mühürlü olup olmamasına dikkat etmeli. Çünkü biz entegre tesisimizde sağlıklı etlere mühür vuruyor ve tüketiciye hijyenik bir ortamda ulaşmasını sağlıyoruz.” dedi.

Belediye Başkanı Nevzat Palta da insan sağlığını korumayı her şeyin üzerinde tuttuklarını söyledi. Palta, entegre et tesislerinde ele geçirilen hastalıklı hayvanlarla ilgili şunları söyledi:
“Belediyemize ait tesislerde çok sıkı sağlık kontrolleri yaparak hastalıklı etlere kesinlikle müsaade etmiyoruz. Nitekim yapılan denetimler sırasında tüberkülozlu, yani veremli etler veteriner hekimliğimiz tarafından tespit edilmiş ve söz konusu etler yakılarak imha edilmiştir. Hemşehrilerimizden, et alırken titiz olmalarını ve özellikle mühürlü etleri almalarını istiyorum. Çünkü mühürsüz etler kontrolden geçmemiş sağlıksız etler olabilir. Bu nedenle hemşehrilerimiz kasaptan et alırken, mühürlü olmasına dikkat etsin. Biz de belediye olarak gerekli bütün önlemleri alıyoruz. Vatandaşlarımız da bu konuda üzerlerine düşen görevi yapmalıdır.”