Moskova Domodedovo havalimanında terör saldırısı; 31 ölü 130 yaralı

Rusya‘nın başkenti Moskova‘nın en büyük havalimanı Domodedovo‘da bagaj alım noktasında saldırı gerçekleştirildi. Emniyet kaynakları yolculardan birinin üzerindeki düzeneği TSİ 15:32‘de patlatması sonucu saldırının yapıldığını doğruladı. Patlamada en az 31



TÜRK YOLCU YOK

Ukrayna, Brüksel, İngiltere, Yunanistan, Almanya ve Küba‘dan gelen uçakların Moskova saatiyle 16:00-16:40 arasında patlama öncesi iniş yaptığı kaydediliyor. THY Rusya Temsilcisi Mefail Deribaş Türkiye‘den Anadolujet‘e ait bir uçağın Domodedova havalimanına yerel saat ile 14:45‘de iniş yaptığı ve 65 yolcusunun bulunduğunu söyledi. Ancak Türk yolculardan herhangi birinin zarar görmediği ifade ediliyor. Türkiye‘den Aeroflot‘un seferlerinin Şeremetyova havalimanına gerçekleşmesi nedeni ile patlama anında herhangi bir Türk yolcunun olmayacağı üzerinde duruluyor.

Yolcuların verdiği bilgiye göre şiddetli bir patlama meydana geldiği, ölülerin daha fazla olabileceği belirtiliyor. Hastaneden bazı kaynaklar da ölü sayısının çok daha fazla olduğunu belirtiyor. Bölgeye onlarca ambulans ve güvenlik gücü gönderilmiş durumda.

Havalimanı uçuşlara kapatılırken, Türkiye, Çin ve Ermenistan‘dan gelen uçak seferleri ertelendi. Bir kısım uçaklar da Şeremetyova havalimanına yönlendirilmiş durumda. İki havalimanında da ikinci bir patlama ihtimaline binaen güvenlik önlemleri artırılmış durumda.

MEDVEDEV DAVOS GEZİSİNİ İPTAL ETTİ

Saldırıyı henüz üstlene olmazken, Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev yaralıların acil bir şekilde müdahalede bulunulmasını ve gerekli önlemlerin alınmasını istedi. Medvedev suçluların yakalanmasını ve bir an önce cezalarının verilmesini istedi. Havalimanı güvenlik güçlerini suçlayan Rusya lideri, tüm prosedürlerin sağlıklı bir şekilde çalışmadığı eleştirisi getirdi. Medvedev yarın gideceği Davos ziyaretini de iptal etti. Olayla irtibatlı olduğu düşünülen üç kişi hakkında araştırma başlatılırken, ölen ve yaralanan yolcuların kimliklerinin belirlenmesi için çalışılıyor.