Antalyaspor Fenerbahçe maçı ne zaman oynanacak?

M.P Antalyaspor Fenerbahçe maçı özeti. Antalyaspor Fenerbahçe maçı özeti izle. Antalya Fenerbahçe maçı özeti ve foto galeri. Antalyaspor Fenerbahçe maçı 0-1 olarak bitti. İşte Antalya Fenerbahçe maçı özeti ve canlı anlatımı.

M.P Antalyaspor Fenerbahçe maçı özeti. Antalyaspor Fenerbahçe maçı özeti izle. Antalya Fenerbahçe maçı özeti ve foto galeri. Antalyaspor Fenerbahçe maçı 0-1 olarak bitti. İşte Antalya Fenerbahçe maçı özeti ve canlı anlatımı. Antalyaspor Fenerbahçe maç sonucu.Spor Toto Süper Lig'de 18. hafta maçında Fenerbahçe, deplasmanda Medical Park Antalyaspor'u 1-0 mağlup ederek, ligin ikinci yarısına galibiyetle başladı. Lider Trabzonspor'un puan kaybettiği haftada, sarı lacivertliler önemli bir 3 puanı hanesine yazdırdı.

Spor Toto Süper Lig'de 18. hafta maçında Medical Park Antalyaspor sahasında Fenerbahçe'yi konuk etti.Mardan Antalyaspor Stadı'nda oynanan mücadeleyi sarı lacivertli ekip 1-0 kazandı ve sezonun ikinci yarısına galibiyetle başlayarak moral buldu. Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren gol 41. dakikada Gökhan Gönül aşırtma golüyle geldi.

Fenerbahçeli futbolcular atılan gol sonrası, Ziraat Türkiye Kupası'nda Yeni Malatyaspor mağlubiyeti sonrasında ağır eleştirilere maruz kalan Aykut Kocaman'a giderek toplu bir biçimde gol sevincini yaşadı. Lider Trabzonspor'un puan kaybettiği haftada Fenerbahçe puanını 36'ya yükseltti ve aradaki puan farkını 7'ye indirdi. Medical Park Antalyaspor ise 23 puanda kaldı. Önümüzdeki hafta Fenerbahçe sahasında Trabzonspor'u ağırlarken; Medical Park Antalyaspor ise deplasmanda Sivasspor'a konuk olacak.

Antalyaspor Fenerbahçe maçı ne zaman oynanacak?ANTALYASPOR FENERBAHÇE MAÇI FOTO GALERİ

Antalyaspor Fenerbahçe maçı ne zaman oynanacak?ANTALYASPOR FENERBAHÇE MAÇI CANLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYINIZ


KOCAMAN'DAN OFANSİF 11

Sarı lacivertli ekipte Aykut Kocaman hücum hattında kadroda değişikliğe giderken; ilerde Alex, Niang ve Semih üçlüsüyle sahaya çıktı. Fenerbahçe'de karşılaşmanın 18 kişilik kadrosuna giremeyen yabancı oyuncular Guiza, Bilica ve Cristian, mücadeleyi tribünden takip etti. Medical Park Antalyaspor'da sakatlığı nedeniyle kadroya alınmayacağı açıklanan Mehmet Yılmaz'ın son yapılan kontrolde oynayabileceği ifade edildi ve son anda kadroya alındı. Bileğinden sakatlığı bulunan Necati Ateş de ilk 11'de yer aldı.

KALEYİ UZAKTAN YOKLADILAR

Karşılaşmanın ilk 15 dakikasında ev sahibi takım, rakibi karşısında üstün bir oyun sergiledi. Tita'nın sol kanattan etkili paslarıyla sarı-lacivertili defansa zor anlar yaşatan Antalyaspor, şutlarda isabet bulamadı. İlk 15 dakikalık bölümün ardından oyunda dengeyi kuran Fenerbahçe, pozisyon bulmakta zorlandı. Sarı-lacivertliler Alex'in uzaktan şutları ile gol aradı. Tita, Necati, Mehmet Yılmaz ile kaleyi uzaktan yoklayan Antalyaspor isabet sağlayamazken; Fenerbahçe ise genelde serbest vuruşlarla rakibi karşısında gol arasa da 40 dakikalık bölümde başarılı olamadı.

GÖKHAN GÖNÜL'DEN HARİKA BİR AŞIRTMA

İlk devrede birkaç pozisyon dışında tehlikeli atak olmazken; 41. dakikada sahneye çıkan Gökhan Gönül takımını öne geçiren golü kaydetti. Çalımlarla Antalyaspor ceza sahası önünde hareketlenen Gökhan Gönül'ün, Antalyaspor defans oyuncularının hatasından yararlanarak yaptığı aşırtma vuruşta, meşin yuvarlak Ömer Çatkıç'ın üstünden filelerle buluştu: 0-1

TOLGA ÖZKALFA GERİ PAS OLARAK DEĞERLENDİRDİ

İkinci yarıda Fenerbahçe kontratağa yönelik bir futbola dönerken; Antalyaspor ise baskısını artırmaya başladı. Özellikle sol kanatta Andre Santos'un boş bıraktığı bölgeden atak yapan Antalyaspor son vuruşlarda istediğini yapamadı. Karşılaşmanın 59. dakikasında ilginç bir an yaşandı. Orta alanda Lugano ile Tita arasındaki mücadelede, iki oyuncu meşin yuvarlağa aynı anda vurdu. Kaleci Volkan kendisine gelen topu elle tutunca, hakem Tolga Özkalfa en direk serbest vuruş kararı verdi. Fenerbahçeli futbolcuların itirazı sonuç vermedi. Tita'nın ceza yayına doğru paslaşarak kullandığı en direk serbest vuruşu Necati ıskaladı ve Antalyaspor önemli bir ataktan oldu.

SEMİH-ÖZER DEĞİŞİKLİĞİ

Fenerbahçe teknik direktörü Aykut Kocaman 61. dakikada Semih Şentürk'ün yerine Özer Hurmacı'yı aldı. Orta alanı daha kalabalık tutmak isteyen Kocaman, Niang'ı forvet hattına çekti ve arkasında Alex'i oynattı.

POZİSYON VAR; AMA SONUÇ YOK

İkinci 45 dakika oyun anlamında aktif bir tempoda geçmesine rağmen; pozisyonlara yansımaması maçın orta alan mücadelesi şeklinde geçmesine neden oldu. Sarı lacivertliler savunma dengesini bir an olsun bozmazken; rakip takım oyuncularına da ceza alanı içinde fazla şut şansı tanımadı. Kontrataklar ve duran toplarla farkı ikiye taşımak isteyen Fenerbahçe ise girdiği gol şanslarını değerlendiremedi. 90 dakika sonunda sarı lacivertliler Gökhan Gönül'ün güzel golüyle galibiyete uzandı.

İSTANBUL DIŞINDA 2. GALİBİYET

Bu sezon mücadele ettiği 3 kulvarda da İstanbul dışında yaptığı maçlarda oldukça kötü bir performans sergileyerek sadece 1 kez kazanan Fenerbahçe, Medical Park Antalyaspor karşısında galibiyete uzandı.

Sarı-lacivertliler, ligde, Ziraat Türkiye Kupası'nda ve Avrupa mücadelesinde İstanbul dışında yaptığı 11 maçta 7 mağlubiyet, 2 beraberlik ve 2 galibiyet aldı.

MAÇ ÖNCESİ

Ligin ilk yarısında liderin 9 puan gerisinde kalan, Avrupa'ya ve Ziraat Türkiye Kupası'na erken veda eden Fenerbahçe, artık önünde kalan tek hedefe kilitlendi. İstanbul'daki çalışmaların ardından Yeni Malatyaspor maçından sonra Antalya'ya gelen ve 1 haftadır kampta bulunan Sarı-Lacivertliler, ikinci yarının ilk haftasında yarın akşam karşı karşıya gelecekleri Medical Park Antalyaspor maçının hazırlıklarını bu akşamki son çalışmayla tamamlayacak.

Sarı-Lacivertli takımda sadece Uğur Boral'ın sakatlığı bulunurken, Niang'ın dün takımla çalışması ve forma giyecek duruma gelmesi teknik heyeti sevindirdi. Teknik direktör Aykut Kocaman sahaya süreceği kadroyu şekillendirirken, Samsunspor ile oynanan hazırlık maçından farklı olarak Semih'in yerine Niang'ın ilk 11'de olması kesin. Aykut Kocaman formda görünen Dia için yer ararken, Senegalli oyuncu Özer'in yerine orta sahanın solunda yer alabilir.

Kocaman'ın yarın akşam takımını sahaya şu muhtemel 11 ile çıkarması bekleniyor:

Volkan, Gökhan, Lugano, Yobo, Santos, Mehmet Topuz, Selçuk, Emre, Özer (Dia), Alex, Niang

Medical Park Antalyaspor'un ise muhtemel 11'i şöyle:

Ömer, Erkan, Ivan Radeljic, Deniz Barış, İlkem, Ali Zitouni, İbrahim Dağaşan, Uğur İnceman, Tita, Mehmet Yılmaz, Serge Djiehoua.

"SEZONUN EN ÖNEMLİ MAÇI"

Sarı-Lacivertli ekipte herkes Antalyaspor maçı öncesi kenetlenmiş durumda. Antalyaspor maçına "dönüş maçı" olarak bakan futbolcular ve teknik heyet bu maçı kazanamamaları halinde bir sonraki Trabzonspor maçının daha zor olacağını belirtiyorlar.

Puan farkının açılmasını istemeyen ve önce Antalyaspor maçına konsantre olan Sarı-lacivertli takımda kaptan Alex ve Emre başta olmak üzere tüm oyuncular maçın önemine dikkat çekerek, kendi aralarında "Sezonun en önemli maçı bizim için bu maç. Bu maçı kayıpsız geçerek galibiyet serisi yakalamalıyız" diye konuşuyorlar.

Alex'in sözleşmesinin uzatılması ile ilgili yöneticilerin kendisiyle konuşması Brezilyalı kaptanın kaygılarını da yok ederken, Teknik direktör Aykut Kocaman'ı da rahatlattı. Alex'e, "Ligin ikinci yarısında sana her zamankinden daha fazla ihtiyacım olacak" demesi de oyuncusunu onurlandırırken, Kocaman oyuncularından %100 Antalyaspor maçına konsantre olmalarını istedi.

Ligde ilk yarıdaki 17 maçta 10 galibiyet, 3 beraberlik ve 4 mağlubiyetle 33 puan toplayarak 3. sırada yer alan sarı-lacivertli ekibin, şampiyonluk yarışında iddiasını sürdürmek için ilk hedefi galibiyet.

Sezonun ikinci yarısı için hazırlıklarını Antalya‘da yaptığı kampla sürdüren sarı-lacivertliler, bu akşam kampta bulunduğu Miracle Otel‘in sahasında basına kapalı antrenmanla maçın hazırlıklarını tamamlayacak.

Mardan Antalyaspor Stadı‘nda yarın saat 19.00‘da başlayacak Medical Park Antalyaspor-Fenerbahçe karşılaşmasını hakem Tolga Özkalfa yönetecek.

-İSTANBUL DIŞINDA 10 MAÇTA 7 MAĞLUBİYET-

Bu sezon mücadele ettiği 3 kulvarda da İstanbul dışında yaptığı maçlarda oldukça kötü bir performans sergileyerek sadece 1 kez kazanan Fenerbahçe için galibiyet bu anlamda da büyük önem taşıyor.

Sarı-lacivertliler, ligde, Ziraat Türkiye Kupası‘nda ve Avrupa mücadelesinde İstanbul dışında yaptığı 10 maçta 7 mağlubiyet, 2 beraberlik ve 1 galibiyet aldı.

ANTALYASPOR FENERBAHÇE MAÇI HAZIRLIKLARI

Fenerbahçe, ikinci yarı hazırlıkları kapsamındaki Antalya kampında, akşam saatlerinde kamp yapılan Miracle Otel’in sahasında yaptığı antrenmanla MP Antalyaspor maçının hazırlıklarını tamamladı. Teknik direktör Aykut Kocaman yönetiminde saat 18.00’de başlayan ve 1 saat 15 dakika süren antrenmanda sarı - lacivertliler, 4 grup halinde yaptıkları 5’e 2 top kapma ve pas çalışmalarıyla devam etti. Ardından oyuncularımız 2 gruba ayrılarak çalışmalrını sürdürdüler. Birinci grup taktiksel çalışmalar yaparken, ikinci grup dar alanda pas organizasyonları çalıştılar. Oyuncular, antrenmanı taktiksel ve bireysel çalışmalar ile tamamladılar. Özer Hurmacı, antrenmana ameliyat olduğu sol ayağındaki ağrıları nedeniyle tedbir amaçlı katılmazken, Uğur Boral ise takımdan ayrı bireysel oyuncu antrenörü Dolu Arslan eşliğinde takımdan ayrı çalıştı.