Ulaştırma Bakanı Yıldırım: Ankara’da metro çalışmalarında öncelik Keçiören’e verilecek

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ankara’daki metro yapım çalışmalarında önceliğin Keçiören’e verileceğini söyledi.



Bakan Yıldırım, Keçiören Belediyesi ve Erzincan Kemah İlçesi Koçkar Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği‘nin Hali İbrahim Sofrası’nda düzenlenen toplantısına katıldı. Yıldırım, konuşmasında, geçtiğimiz temmuz ayında yapılan yasal düzenlemeyle bütün büyükşehirlerin yarım kalan veya yeni yapılacak raylı sistemlerini Ulaştırma Bakanlığı’nın yapmasına imkan verildiğini kaydetti. Bakan Yıldırım, şöyle dedi:

“Değerli başkanımız ikramda bulundu ama faturayı da önümüze koydu. Başkan dediğin öyle olacak. Her toplantıdan bir şey çıkarması lazım. Bu toplantıdan da metro çıktı ama bu hesap adil bir hesap olmadı. Başkan bunu saymayız. Bu kadar büyük maliyetli projeleri başlatan belediyeler kaynak yetersizliğinden dolayı tamamlayamıyorlar. Yazık oluyor, ne hizmet bitip vatandaş bundan istifade edebiliyor. Bir de o kadar kaynak, para harcanıyor, iş bitmediği için kimsenin bir işine yaramıyor. Ulaştırma Bakanlığı olarak Ankara metrolarını yapacağız.”

Kendilerini milletin hizmetkarı olarak gördüklerini ve bu şiarla çalıştıklarını anlatan Bakan Yıldırım, milletin destek ve duasıyla bu hizmetleri artırarak devam ettireceklerini sözlerine ekledi.

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ise göreve başladıkları gün ve bir ay önce Keçiören’de yaptıkları anket çalışmasına göre Keçiörenlilerin en öncelikli meselesi olarak ulaşımın ve dolayısıyla metronun öne çıktığını belirtti. Başkan Ak, “Sayın başbakanımızın büyük desteği ve sayın bakanımızın gayretleriyle metronun yapımıyla ilgili çok önemli gelişmeler oldu. İnşallah bu önemli, bu dev yatırım en kısa sürede gerçekleşecek ve Keçiören’in trafiğine, ulaşımına büyük katkı sağlayacak.” dedi.

Başkan Ak, Ankara’da Çay Yolu, Sincan ve Keçiören olmak üzere üç ana hatta metro çalışması yapıldığını, Keçiören metrosunun inşaat seviyesi geride bulunduğunu, buna karşılık en kısa mesafeye sahip olduğunu vurguladı. Başkan Ak, şunları söyledi: “Mesafe olarak kısa ama son derece yoğun bir nüfusa sahibiz ve bu 10 km’lik mesafede yoğun bir yolcu potansiyeli var. Bu yolcu potansiyeli de çok kısa zamanda kendini amorti edecektir. Onun için Keçiörenliler olarak Keçiören’in öncelikli olarak birinci sıraya alınmasını istiyoruz.”

Çok sayıda Erzincanlı ve Keçiörenlinin katıldığı toplantıya ayrıca, Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Mehmet Habil Solak, DDY Genel Müdürü Süleyman Karaman, DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, TEDAŞ Genel Müdürü Haşim Keklik, Erzincan Valisi Abdülkadir Demir, Afyon Valisi İrfan Balkanlıoğlu ve Kilis Valisi Turan Ayvaz da katıldı.