Muhteşem Yüzyıl'a bir tepki de Ukrayna'dan geldi

Muhteşem Yüzyıl 3. bölüm izle. Muhteşem Yüzyıl Hürrem 3. bölüm dizi izle. Muhteşem Yüzyıl fragman izleyin. Muhteşem Yüzyıl 3. fragman. Muhteşem Yüzyıl 3. tanıtım fragmanı izle. İşte Muhteşem Yüzyıl 3. bölümü...

Muhteşem Yüzyıl 3. bölüm izle. Muhteşem Yüzyıl Hürrem 3. bölüm dizi izle. Muhteşem Yüzyıl fragman izleyin. Muhteşem Yüzyıl 3. fragman. Muhteşem Yüzyıl 3. tanıtım fragmanı izle. İşte Muhteşem Yüzyıl 3. bölümü...

'Muhteşem Yüzyıl'a bir tepki de Ukrayna'dan geldi. Hürrem Sultan'ı anlatan 'Roksalana' dizisinde başrolü oynayan Olga Sumskaya, "Biz bile haremin mahremiyetine saygı gösterdik. Türkiye'de müstehcen sahnelere hiç girilmemeliydi." dedi.

MUHTEŞEM YÜZYIL 3. BÖLÜMÜ TIKLA İZLE

TÜM DİZİLERİN BÖLÜMLERİNİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ


MERYEM UZERLİ (HÜRREM SULTAN) FOTO GALERİ VE VİDEO

MUHTEŞEM YÜZYIL'DA ŞOK HATALAR

Muhteşem Yüzyıl'a bir tepki de Ukrayna'dan geldi 

Şikâyet rekortmeni dizi Muhteşem Yüzyıl, Ukray-na'nın da gündeminde. Diziyle ilgili tartışmaların ülkede dikkatle takip edilmesinde Hürrem Sultan'ın Ukrayna asıllı olmasının etkisi büyük. Ülkede çekilen ve Kanuni dönemini anlatan 'Roksalana' dizisinde Hürrem Sultan rolünü üstlenen oyuncu Olga Sumskaya, Muhteşem Yüzyıl ile ilgili tartışmaları yorumladı. Hürrem Sultan için daha seviyeli filmler çekilmesi gerektiğini ifade eden Sumskaya, "Biz Ukrayna'da çektiğimiz dizide bile haremin mahremiyetine saygı gösterdik. Hele hele toplumun muhafazakâr olduğu Türkiye'de müstehcen sahnelere hiç girilmemesi lazımdı." diye konuştu.

Hürrem Sultan rolünde oynamasına rağmen gerçek manasıyla onu İstanbul'da tanıdığını belirten Olga Sumskaya, 'sultan'ın türbesini ziyaret ettiğini söyledi. Filmi, Ukraynalı bir yazarın romanından yola çıkarak çektiklerini anlatan Sumskaya, "Dizide iki muhteşem insanın aşkını anlatmıştık. Hürrem Sultan çok büyük bir kadın ve biz onu maalesef Türkiye'ye gidince tanıdık. Hürrem Sultan türbesinde, Türk halkının ona olan saygı ve sevgisini gördük. Türk kızları türbeye ayakkabılarını çıkarıp büyük bir hürmetle giriyorlar ve onun için dua ediyorlardı. Bu beni çok etkiledi. Bugün imkânımız olsa Hürrem'i gösteremediğimiz diğer iyi yönleriyle de çekmek isterdik." dedi.

Türk toplumunun Muhteşem Yüzyıl'a tepki göstermesine şaşırmadığını dile getiren oyuncu, "Sanat, müzik, film, şiir, edebiyat, ülkelerimizin yakınlaştırılması yönünde kullanılmalı. Toplumu bölücü değil birleştirici olmalı, değilse bir kıymeti yok." ifadelerini kullandı. Olga Sumskaya, çektikleri dizide Hürrem Sultan'ın yaptığı hayır işlerine hiç yer vermemelerine de hayıflandığını söyledi: "Şimdi elimde imkân olsa, Hürrem'in hayır işlerini göstermek isterim."

RTÜK'e 12 bin 500 dilekçe ulaştırıldı

'Muhteşem Yüzyıl', siyasi platformlarda da rahatsızlık uyandırdı. Saadet Partisi İstanbul İl Gençlik Kolları, diziye karşı açtıkları stantlarda topladıkları şikâyet dilekçelerini RTÜK İstanbul Bölge Müdürlüğü'ne teslim etti. Şişli'deki RTÜK binası önünde toplanan grup, 12 bin 500 şikâyet dilekçesinin yer aldığı dosyaları yanlarında getirdi. İl Gençlik Kolları Başkanı İsmail Acar, dizinin başta harem ve saray hayatı olmak üzere pek çok konuyu, hem yanlış hem de maksatlı olarak çarpıttığını öne sürdü. Kanuni'nin 46 yıllık saltanatını savaş meydanlarında geçirdiğini belirten Acar, "Sultan Süleyman'ı oryantalist bakışla ve hayal mahsulü bir kurguyla çocuklarımız nezdinde küçük düşüren dizinin yayından kaldırılmasını kamuoyu adına bekliyoruz." dedi.

'Kanuni, reytinge kurban ediliyor'

Dizinin tartışılan sahnelerine akademisyenler de tepkili. Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Ruhi Gül, dizide Türk tarihine karşı kasıtlı bir bakış olduğunu söyledi. Osmanlı'nın en parlak padişahı Kanuni'nin reytinge kurban edildiğini belirten Ruhi Gül, "Dizide padişahın hayatı sadece cinsellikten ibaretmiş gibi gösteriliyor. Burada ciddi anlamda tarih eksikliği var. Reyting kaygısıyla yapılmış bir dizi." diye konuştu. Türk izleyicisinin cinsel içerikli dizilere merakının bulunduğunu savunan Gül, yapımcının bu yönü iyi kullandığını vurguladı. Diziyi izleyiciler için zararlı bulan öğretim görevlisi, "Ben bir iletişimci olarak ailemle izlemiyorum, izlettirmiyorum." dedi