Avrupa mutfaklarında Türk bıçağı kullanılıyor

Başta Almanya olmak üzere İngiltere, Fransa, İtalya, Belçika’daki mutfaklarda ünlü Pirge Bıçakları kullanılıyor. Bursa’da faaliyet gösteren Yeşilyayla Kesici Aletler Madeni Eşya şirketi, Avrupa’da 17 ülkeye bıçak ihraç ediyor. Satış ve Pazarlama Müdürü Öm



Ömer Pirge, Pirge Bıçakları’nın 132 yıllık geçmişe sahip olduğunu ve şu anda 6. kuşak tarafından yönetildiğini belirtti. Pirge, “Yılda bin 170 çeşit profesyonel kasap, aşçı ve ev bıçağından 2,5 milyon adet üretiyoruz. Bunun 200 binini Avrupa ülkelerine ihraç ediyoruz. İhracatımızın yarısını Almanya’ya gerçekleştiriyoruz.” dedi. Sektörde Ar-Ge ve teknolojiye önem veren ender şirketlerden biri olduklarını ifade eden Pirge, 70 kişiye de istihdam sağladıklarını kaydetti.

Antalya’da düzenlenen Hotel Ekipmanları Fuarı’na katılan Ömer Pirge, ihracat yaptıkları ülke sayısını 17’den 25’e çıkarmak için yeni pazar arayışlarını sürdürdüklerini söyledi. Mısır, Suriye, Kazakistan ve Yunanistan’a ihracata başlayacaklarını aktaran Pirge, şöyle konuştu: “Cezayir, Tunus ve Fas’a yönelik çalışmalarımız da devam ediyor. Yeni ülkelerle birlikte 2011’de ihracatı yüzde 30 artıracağız. Bunun için hazırlıklarımızı tamamladık. Kapasite artırımı için 800 bin euro yatırım yapıyoruz.”
Perakende zinciri Metro’nun Avrupa’daki mağazalarına da bıçak verdiklerini dile getiren Ömer Pirge, Almanya’da bir firma ile ortak üretim yaptıklarını ifade etti.