Yılbaşını eksi 10 derecede zincir takarak karşıladılar

Türkiye'nin önde gelen kayak merkezlerinden biri olan Kartalkaya'da tatilciler, yeni yılı yakılan ateş etrafında dans ederek havai fişeklerle karşılad

Türkiye'nin önde gelen kayak merkezlerinden biri olan Kartalkaya'da tatilciler, yeni yılı yakılan ateş etrafında dans ederek havai fişeklerle karşıladı. Köylüler ise eksi 10 derece soğuk havada, buzlanma nedeniyle yolda kalan araçların tekerlerine zincir taktı.

Her yıl olduğu gibi bu kış da birçok köylü, traktörlerle araçları yoldan çıkan sürücülerin yardıma koşmak için yol kenarlarına cep telefon numaralarının yazılı olduğu tabelalar yerleştirdi. Kimileri ise yol kenarına park ettikleri römorkların üstünü branda ile kapatıp içine de soba kurarken, küçük bir eve dönüştürdükleri mekânda gece yarılarına kadar müşteri bekliyor. Yılbaşı gecesinde de çok sayıda köylü, tatilcilerin yardımına koşmak için Kartalkaya yolunda yerlerini aldı. Tatilciler yeni yılı kayak merkezinde eğlenerek, köylüler ise eksi 10 dereceyi bulan soğuk havada yolda kalan araçlara zincir takarak karşıladı.

Kartalkaya yolunda zincir takarak para kazanmaya çalışan vatandaşlardan İbrahim Sarıtaş (50), eksi 10 dereceyi bulan soğuk havada çalışmak zorunda olduklarını söyledi. Üç beş kuruş ekmek parası kazanmak için çalıştıklarını belirten Sarıtaş, şunları söyledi: "Gece sabaha kadar yoldayız. Gece gündüz devamlı yoldayız. Telefonlarımız açık. Yolda kalan tatilcileri kurtarıyoruz, araçlarına zincir takıyoruz."

Emekli olduğunu söyleyen Sarıtaş, kendisinin eğlenemediğini ancak yeni yıldan huzur ve bol para beklediğini sözlerine ekledi.