Işın Çelebi: Ben kimseyi hedef almadım

Türk futbolunda tartışma konusu olan yabancı oyuncu sayısının 6+2+2 olmasını eleştiren ve bunun Avrupa'da bile olmadığını belirten Işın Çelebi, federa

Türk futbolunda tartışma konusu olan yabancı oyuncu sayısının 6+2+2 olmasını eleştiren ve bunun Avrupa'da bile olmadığını belirten Işın Çelebi, federasyonun yabancı sayısını 6'ya düşürmesi gerektiğini söyledi.

Galatasaray Kulübü Genel Sekreteri ve Türk Telekom Arena Stadı'nın bugüne gelmesinde büyük emeği olan Işın Çelebi, bir radyo kanalında yaptığı açıklamaların ise yanlış aktarıldığını söyledi. Araç kullanırken telefon bağlantısı yaptıklarını, canlı yayına alacaklarını söylediklerini belirten Çelebi, yabancı oyuncu konusunda ve yabancı futbolcuların Türkiye'deki yaşantıları hakkında söylediklerinin de çarpıtıldığını ifade etti.

Yaptığı açıklamada, Beşiktaş, Fenerbahçe ya da herhangi başka bir kulübün ismini zikretmediğini de belirten Çelebi, şikayetinin sistemle ilgili olduğunu vurguladı.

BEN IŞIN ÇELEBİ OLARAK KONUŞTUM

Cihan Haber Ajansı'na açıklamada bulunan Işın Çelebi, yapılan telefon bağlantısında ısrarla, Galatasaray Genel Sekreteri olarak değil bir futbolsever Işın Çelebi olarak konuştuğunu söyledi.

Türk futbolunun önde gelen isimlerinden ve UEFA Asbaşkanı olan Şenes Erzik ile Milli Takımlar Teknik Direktörü Guus Hiddink'in de uygulanan yabancı oyuncu sayısından rahatsızlık duyduğunu belirten Işın Çelebi, ''Radyodan arayan arkadaş Türkiye'de uygulanan 6+2+2 (10 yabancı izni) sistemini nasıl bulduğumu sordu. Ben de bu soruya cevabı Galatasaray Genel Sekreteri olarak değil, bir futbol sever olan Işın Çelebi olarak veriyorum dedim. Kimseyi de hedef almadım. Sınırsız yabancı izninin Türk futbolunu yokedeceğini söyledim. Öyle de düşünüyorum. Bu uygulamadan Şenes Erzik de Guus Hiddink'te rahatsız.'' dedi.

Çelebi, uygulamanın Türkiye'de yanlış anlaşıldığını da belirterek, ''Yabancı oyuncu Avrupa'da da sınırsız değil. Avrupa Birliği Ülkeleri arasında serbestlik var ama Avrupa kulüpleri 3 yabancı sınırlaması ile oynuyor. Afrika ve Güney Amerikalı 3 oyuncuya izin var. Daha fazlasına müsade edilmiyor. Türkiye'de de 10 yabancının 6'ya çekilmesi gerek.'' diye konuştu.

Çelebi, Türkiye'de kulüplerin menejerlik sistemi yüzünden sıkıntılar yaşadığını belirterek, ''Karşımızda Bucaspor örneği var. Menejerler Bucaspor'u dilim dilim doğradılar. Kulübün bugün içinde bulunduğu durumu hepimiz görüyoruz.'' diye konuştu.

Çelebi, Türkiye'de 10 yabancı şartının kaldırılmaması durumunda milli takımın da çok büyük zarar göreceğini, milli takımda oynatacak Türk oyuncu bulmakta zorlanılacağını söyledi.