Başbakan Erdoğan, Kartal'da Halka Seslendi

Kartal'da halka seslenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Evet cephesinde 12 Eylül'de bedel ödeyenler, hayır cephesinde bedel ödemeyenler var" dedi.

Başbakan Erdoğan, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na da "Başörtüsü sorununu çözmede samimi ve dürüstsen hodri meydan. 13 Eylül'de TBMM'ye müracaatını yap. Biz tüm milletvekillerimizle bu desteği vermeye hazırız" diye seslendi.
Başbakan Erdoğan, referandum gezilerine Kartal'da devam etti. Seçim otobüsünün üstünden halka seslenen Erdoğan, muhalefete yönelik eleştirilerini sürdürdü. Muhalefetin 'AK Parti yüce divana gideceğini anladığı için gitmemek için tedbirlerini oluşturuyor' dediğini anlatan Erdoğan, "Biz bu yola çıkarken her şeyimizi düşünerek çıktık. Abdestinden şüphesi olmayanın namazından şüphesi olmaz. Biz merhum Menderes'lerin, biz yola çıkarken kefenimizi yanımıza aldık dedikleri gidi, biz kefenimizi yanımızda
taşıyoruz. Bunu kendileri düşünsün" diye konuştu.
Konuşmasında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye de seslenen Erdoğan, "Ey Bahçeli sen bu ülkede bölücü başının, terörist başının idamını engelleyen insansın. Altında merhum Ecevit'in, Bahçeli ve Yılmaz'ın imzası var. Sizin bu yaftanız var. Bu yaftadan kurtulamayacaksınız" dedi.
Başbakan Erdoğan, muhalefeti dürüst ve samimi olmamakla suçlayarak, şöyle konuştu:
"Dürüst ve samimi olun. Ama bunlar samimi olamadılar. Başörtüsü meselesinde ana muhalefet lideri 'ben çözerim' diyor. Biz MHP ile işbirliği yaptık ve başörtülü kızlarımızın eğitim ve inanç özgürlüğünü anayasal güvence altına alalım dedik. 411 oyla parlamentodan geçirdik. Bunu Anayasa Mahkemesi'ne CHP götürdü. Bunun altında Baykal ve Kılıçdaroğlu'nun imzası var. Sen başörtülü kızlarımızın inanç özgürlüğünü Anayasa Mahkemesi'ne götürdün. Eğer samimi ve dürüstsen hodri meydan. 13 Eylül'de TBMM'ye müracaatını
yap. Biz tüm milletvekillerimizle bu desteği vermeye hazırız. İnşallah MHP burada yan çizmez. O da desteğini verirse üçlü olarak çözelim. Hodri meydan. Biz bugüne kadar ne aldatan ne de aldatılan olduk. Pazar günü bunlara sandıkta hesabını sorun. Vereceğiniz evet oyu özgürlüklerin önünü açacaktır. MHP, oy veren kardeşlerimize sesleniyorum, kuyunun dibini görmem lazım diyor. Hani dibini gördüğümüz kuyu vardı ya, orada gördüğümüzü yapalım. Ya da görevlendirelim arkadaşları çalışsın. CHP görevlendirmiş.
Tasarımcıları çalışıyor. Sayın Kılıçdaroğlu yetmez, diğer kızlarımız için ne yapıyorsun. Tasarımcılarla iyi çalışıyorsun. Genel ahlak kurallarına uygun olarak bu millet ne giyerse giysin. Ama dert başta. Bu halk oylaması partilerin seçimi değil. Partiye değil, partiliye değil, kendine oy vereceksin."
"Pazar günü ananızın ak sütü gibi beyaz olan 'evet'e oyu bacağız" diyen Erdoğan, "Hayır cephesinde CHP, MHP, BDP, TKP, İP, ÖDP, EMEP, YARSAV, bir de bir kısım medya ve çeteler var. Evet cephesinde AK Parti, SP, BBP var. Kürt kökenli vatandaşlarımızın temsil edildiği gibi Hakpar var, Kürt aydınlar, bağımsız ülkücüler var" şeklinde konuştu.