'Yetmez Ama Evet' Kampanyasına Yönelik Saldırılar Basın Toplantısıyla Protesto Edildi

"Yetmez Ama Evet" kampanyasına yönelik yumurtalı ve boyalı saldırılar, düzenlenen basın toplantısıyla protesto edildi. Basın toplantısının düzenlendiği otel önünde yine hareketli dakikalar yaşandı.

Kampanya kapsamında İstanbul'da düzenlenen toplantıya yumurtalı protesto, İzmir'deki basın toplantısına da boyalı protesto damgasını vurmuştu. Zeynep Tanbay ve Şanar Yurdatapan'ın da aralarında bulunduğu bir grup sanatçının katılımıyla Taksim Hill Otel'de düzenlenen basın toplantısında, kampanyaya yönelik saldırılar protesto edildi. Toplantı nedeniyle otel ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Kampanya gönüllüleri, saldırı ihtimali üzerine kapıda nöbet bekledi.
Toplantıda konuşan sanatçı Kerem Karabadayı, "Bizler, kaygımızı paylaşmak için basın toplantısı düzenliyoruz. İki gün arka arkaya, kendini solcu ilan edenler kampanyanın toplantılarına saldırı düzenledi. Yumurta ya da boya olduğu için bu eylemleri masum, demokratik tepki olarak anlatmaya çalışanlar, kimseyi kandıramazlar. Bir kampanyayı beğenir ya da beğenmezsiniz ama hiçbir kampanyaya saldıramazsınız. Yıllarını demokrasi, özgürlük, insan hakları mücadelesine adamış aktivistlerin aydın ve sanatçıların
üzerine yürüyemezsiniz. Bu insanları kendilerine gelmeye çağırıyoruz, artık yeter" dedi.
BDP'li Ufuk Uras'ın eşi olan modern dans sanatçısı Zeynep Tanbay ise eşinin boyalı saldırı düzenleyen eski partisini eleştirerek, "Madem ÖDP bu kadar yağlıboya sürüyor, Kenan Evren'in yanına gitsinler, yağlı boya yapsınlar. Yeni bir reklam kampanyası buldum. En iyi boya, ÖDP boya" diye konuştu.
Öte yandan, toplantı devam ettiği sırada otel dışında toplanan bir grup, protesto gösterisinde bulundu. Grup, içerisinde yumurta olduğu öğrenilen bir paketi, toplantı düzenleyen sanatçılara teslim edilmek üzere otele bıraktı. Eylemciler, yaptıkları basın açıklamasının ardından dağıldı.