Sepp Piontek: EURO2012 elemeleri için Türkiye'ye dua ediyorum

Bir dönem A Milli Futbol Takımı'nı da çalıştıran Danimarka'nın dünyaca tanınmış teknik direktörü Sepp Piontek, ''İyi transfer, pahalı transfer demek d

Bir dönem A Milli Futbol Takımı'nı da çalıştıran Danimarka'nın dünyaca tanınmış teknik direktörü Sepp Piontek, ''İyi transfer, pahalı transfer demek değil, Bursaspor bunu gösterdi.'' dedi.

Artık yaşı itibariyle teknik adamlık yapmayı düşünmediğini belirten Piontek, ''Türkiye'den teklif gelirse belki olur.'' diye konuştu.

Danimarka Parlamentosu'ndaki Türk asıllı milletvekili Özlem Çekiç'in verdiği Ramazan iftarına katılan Danimarka'nın tanınmış ve tecrübeli teknik adamı Sepp Piontek, program esnasında Cihan Haber Ajansı'nın sorularını özel olarak cevap verdi.

Danimarka medyasının da büyük ilgili gösterdiği, hatta bazı kanalların canlı yayında aktardığı iftar programında davetliler arasında bulunan Piontek, Türkiye ligleri hakkında dikkat çekici açıklamalar aldı. Türkiye'de görev yapmış olan ve Türkiye'yi yakından tanıyan ve takip etmekte olan Piontek, Türkiye'deki pahalı transferler olayına eleştiriler getirdi. Tecrübeli teknik adam, tekrar Türkiye'de alma konusunda da kapıyı açık bıraktı.

TÜRK FUTBOLU, SÜREKLİ OLARAK ÇITAYI YÜKSELTİYOR

Şuan kendisini emekli gördüğünü ve pek bir şey yapmadığını söyleyen ama ülkesi Danimarka'daki bir takımın çalıştırıcılığını da yürütmeye çalıştığını söyleyen Sepp Piontek, bir şirkete de düzenli olarak maç tahminleri yaptığını kaydetti.

Türkiye'nin EURO2012 Avrupa Futbol Şampiyonası grup elemelerinde bugün Belçika ile oynayacağı maçı da değerlendiren Piontek, maç tahmini yaptığı şirkete de Türkiye'nin kazanacağı tahminini ilettiğini söyledi. Piontek, yeni çalıştırıcısı Guus Hiddink ile birlikte Türkiye'nin daha iyi ve güçlü olduğunu belirtti.

Türk futbolunun gidişatı ve şu anki durumu hakkındaki fikirleri sorulması üzerine ise Piontek, ''Bıraktığım günden beri Türkiye'yi takip ediyorum, sürekli olarak çıtayı yükseltiyor. Arada bir duraksamalar olmuştur. Bu durum her takım için olur, Danimarka Milli Takımı için de öyle olmuştur. 2006 Dünya Kupası Finalleri ve 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılamadı. Türkiye'de de benzer durumlar oldu." şeklinde konuştu.

BURSAPOR VE SAĞLAM'IN BAŞARILARINDAN DOLAYI MUTLUYUM

Teknik direktör Ertuğrul Sağlam çalıştırıcılığında Bursaspor'un geçtiğimiz sezon şampiyon olması hususundaki yorumlarının sorulması üzerine Piontek, Türkçe olarak, "Mutluyum" dedikten sonra daha sonra sözlerini şöyle sürdürdü;

"Gerçekleştirilen, çok büyük bir başarıdır. Ertuğrul da benim çok samimi bir dostumdur, Zaman'ın verdiği ödüllerde de ben ona 'En İyi Antrenör Ödülü'nü takdim etmiştim. Fenerbahçe, Galatasaray gibi büyük takımların önünde birinci olarak sezonu bitirmiş olmaları çok büyük bir başarı. Bu başarıyı tebrik etmek lazım."

Türkiye'de yeni sezon öncesinde gerçekleştirilen flash transferlerle ilgili olarak da bir değerlendirmede bulunan tecrübeli teknik adam, Fenerbahçe gibi takımların büyük paralar yatırdığını ama Bursaspor'un, çok masrafa girmeden de başarıya ulaşılabileceğini gösterdiğini ve bunun da önemli bir kıstas olduğunu dile getirdi.

Az bir bütçeyle büyük başarılara imza atma noktasında Bursaspor'un başkalarına emsal olduğunu dile getiren Piontek, diğer Anadolu takımlarının da bu başarı sonrasında cesaretlenmiş olduğunu, şampiyonluk için ille de pahalı oyuncular alınması gerekmediğinin zihinlere yerleştirildiğini ifade etti.

BAŞARISI İÇİN TÜRKİYE'YE DUA EDECEĞİM

Türkiye'nin artık silkinerek, büyük bir takım olduğunu göstermesi gerektiği belirten Piontek, "EURO2012 Avrupa Şampiyonası grup elemelerinde Türk Milli Takımı'na başarılı olması için dua edeceğim" diye konuştu.

Türkiye'yi iyi tanıyan ve Türk insanı tarafından da sevilen bir teknik adam olarak, Türkiye'den bir teklif gelmesi halinde kabul edilip etmeyeceğinin sorulması üzerine ise Piontek, gülerek ve Türkçe olarak, "Belki, belki, inşaallah" diye cevap verdi ve gelebilecek teklifleri değerlendirebileceği sinyallerini verdi.

TÜRKİYE VE TÜRKLERLE BAĞINI HİÇ KOPARMADI

Şenes Erzik ve yönetiminin A Milli Takım'ın başına getirdiği Alman teknik adam Sepp (Josef) Piontek, Polonya doğumlu ama uzun yıllardır Danimarka'da yaşıyor.

Piontek'in Türkiye'de görev yaptığı dönemde Fatih Terim yardımcılık görevini yürütürken; Emre Aşık, Okan Buruk, Alpay Özalan, Tugay Kerimoğlu, Cafer Aydın, Bülent Uygun, Hakan Şükür, Mustafa Kocabey, Abdullah Ercan, Ergün Penbe ve Rüştü Reçber gibi sonrasının yıldız oyuncuları onun zamanında Milli Takım'a kazandırılmışlardı.

1940 Polonya doğumlu olan Piontek, 1979 yılında Haiti'nin ardından Danimarka Millî Futbol Takımı'nın teknik direktörü oldu. 115 milli maçta takımın başında sahaya çıktı ve 1986 yılında Danimarka'yı Dünya Kupası Finalleri'ne taşıyan ilk teknik direktör oldu. 1990 yılında Danimarka Milli Futbol Takımı'ndan ayrıldıktan sonra Türkiye Millî Futbol Takımı'nı, Bursaspor, Silkeborg IF ve Grönland Futbol Milli Takımı'nı çalıştırdı.

Türkiye'de artık görev yapmasa da Türkiye ile bağlarını koparmayan ve Türk futbolunu da yakından takip eden Piontek, Danimarka'da yaşayan Türklerden ya da Türkiye'den gelen davetleri geri çevirmeyerek yakınlığını korumaya çalışmasıyla da hep ilgi görmeyi başardı.