Kimse Yok Mu, Sri Lanka'da bin fakir aileye yardım dağıttı

Kimse Yok Mu Derneği, Sri Lanka'da bin fakir aileye yardım paketleri dağıttı.

Dünyanın birçok ülkesine Türk insanının yardımlarını ulaştıran Kimse

Kimse Yok Mu Derneği, Sri Lanka'da bin fakir aileye yardım paketleri dağıttı.

Dünyanın birçok ülkesine Türk insanının yardımlarını ulaştıran Kimse Yok Mu Derneği, bu sefer de Sri Lankalı fakirlerin yardımına koştu. Kimse Yok Mu'nun Ramazan yardım paketleri Sri Lanka'da Budist, Hindu, Müslüman ve Hıristiyan fakir ailelere dağıtıldı. Yardımların dağıtılmasına Hindistan'ın Batı Bölgesi Eyalet Valisi Alavi Movlana ve Çevre Bakanı Yardımcısı Faiser Mustafa katıldı. Bin fakir aileye dağıtılan 20 kg yardım paketlerinde pirinç, şeker, mercimek, yağ, sut tozu, makarna gibi temel gıda ürünleri yer alıyor.

Eyalet Valisi Movlana, Ramazan'da yapılan yardımlardan dolayı teşekkür ederken, "Gerçek ihtiyaç sahiplerine bayramdan önce bayram yaşattınız." dedi.

Bakan Yardımcısı Faiser Mustafa ise bu yardımların fakir ailelerin yaklaşık 3-4 haftalık ihtiyaçlarını, karşılayacağını söyledi. Türkiye'nin son dönemde bölgesindeki ağırlığına değinen Mustafa, Sri Lankalı politikacılar olarak Türkiye'yi yakından takip ettiklerini ifade etti.

Kimse Yok Mu adına yardımları organize eden Kültürlerarası Diyalog Derneği Başkanı Mehmet Ünalan da uç yıldır Türk yardımseverlerin Sri Lanka'da on binden fazla aileye yardımda bulunduğunu dile getirerek, bu yardımlar sayesinde iki ülke insaninin kaynaşmasına katkı yaptığını ifade etti.