Belçika'daki Türk toplumu temsilcileri iftarda bir araya geldi

Belçika'da da tüm dünyada olduğu gibi Ramazan ayının son günleri hareketli ve heyecanlı geçiyor. Ancak bu heyecana heyecan ve mutluluk katan bir iftar

Belçika'da da tüm dünyada olduğu gibi Ramazan ayının son günleri hareketli ve heyecanlı geçiyor. Ancak bu heyecana heyecan ve mutluluk katan bir iftar, bugüne kadar Belçika'da düzenlenen tüm iftarları unutturdu. Sadece birkaç ay önce kurulan ancak şimdiden onlarca derneğin bağlı bulunduğu Belçika Aktif Dernekler Federasyonu (FEDACTIO), toplumun her katmanından Belçika Türk toplumu temsilcilerini Conrad Hotel'de verdiği iftar davetinde bir araya getirdi. Belçika Türk toplumunun her kesiminden sivil toplum kuruluşları temsilcileri, kanaat önderleri, siyasetçileri, akademisyenleri, işadamları, profesyonelleri ve öğrencilerinin bir araya geldiği böyle bir iftar Belçika tarihinde bugüne kadar görülmemişti.

İftarda konuşan FEDACTIO Başkanı İsmail Cingöz, "Ülkemizden uzak diyarlarda, yeni vatanımız olan Belçika'da, bizce beraberce oturduğumuz bir sofrada bugün inşallah mutlu bir şekilde yaşadık, yaşayacağız." dedi. Cingöz, ramazan ayının sorunların muhabbet ve sevgiyle çözülmesi için bir araya gelme fırsatları sunduğunu söyledi.

Brüksel Parlamentosu Milletvekili Mahinur Özdemir, toplumun farklı kesim ve kuşaklarından isimlerin bir araya gelerek birlik mesajı vermesinin çok olumlu olduğunu belirtti. Özdemir, "Üstelik, Belçika'nın kötüye gittiği ve birliğin hakikaten bozulduğu bir dönemde uhuvvet duygusuyla böyle bir akşama imza atmak çok büyük bir başarı." ifadelerini kullandı.

Belçika Müslüman Temsil Kurumu Başkanı Şemsettin Uğurlu, bütün Türk toplumunu bir arada görmeyi özlediklerini belirterek, "İnşallah Müslümanlar Avrupa ülkelerinde bu tür aktivitelerle yerlerini sağlamlaştıracak." dedi.

Kadın ve Çocuk Kalkındırma Vakfı Başkanı Esma Caner ise 'İnsanları görüşlerine göre ayırmadan, sağcısı solcusu demeden, hiçbir ayrım yapmadan bir araya getirdiği için' FEDACTO'ya teşekkür etti. Caner, "Bir ilke imza attınız. Benim de kırk elli senedir Türk toplumu için görmek istediğim, bu geceydi." dedi.

Devlet Bakanı Emir Kır ise geceden aldığı mesajı şöyle yorumladı: "Farklı görüşten, farklı vizyondan insanların hepsi bir arada. Bizi birleştiren unsurlar, bizi ayıran unsurlardan daha güçlü." Belçika'daki siyasi gündeme de değinen ve iftara, hem Valon hem Flaman bölgesinden gerçekleşen katılıma vurgu yapan Kır, "Belçika bölünmeye gitse dahi Flaman ve Valonlar olarak bir araya gelmemiz lazım. Bizi bir arada yaşatmak ve problemleri çözmek için katkı sağlayacaktır bu tür geceler." şeklinde konuştu.

Belçika İslam Federasyonu Başkanı Zeki Bayraktar da "Gerçekten müthiş bir gece. İnşallah burada olduğumuz gibi Türk toplumunun problemlerinin çözümünde de hep beraber olalım." sözleriyle gecede oluşan birlik ve beraberliğin devam etmesi temennisinde bulundu.

Belçikalı Türk siyasetçi Sait Köse ise Belçika'nın ve Belçikalıların sevgiye ihtiyacı olduğunu vurgulayarak sevginin azalmasından dolayı, ülkenin ayrılığa doğru gittiğini vurgulayarak, "Ramazan ayından feyiz alsın Belçikalılar." dedi.

Dört yüz kişinin katıldığı iftara, Brüksel Bölge Hükümeti Devlet Bakanı Emir Kır, Brüksel Parlamentosu Milletvekili Mahinur Özdemir, Schaarbeek Belediye Başkan Yardımcısı Sait Köse, Saint-Josse Belediye Başkan Yardımcısı Hava Ardıçlık, TC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Ataşesi Metin Tosun, TC Eğitim Müşavir Vekili Saliha Eker, Belçika Müslüman Temsil Kurulu Başkanı Şemsettin Uğurlu, EYAD Başkanı Metin Edeer, Belçika İslam Federasyonu Başkanı Zeki Bayraktar, Kadın ve Çocuk Kalkındırma Vakfı Başkanı Esma Caner gibi isimlerin yanı sıra eski senatörlerden Meryem Kaçar, Anvers Meclis Üyesi Ergün Top, Schaerbeek Belediye Meclis Üyeleri Sadık Köksal ve Derya Alıç, İlknur Cengiz de katıldı.