Aydınlı toplu konutun yeni adresi oluyor

Ucuz konut işine yönelen Emlak Konut GYO, Tuzla Aydınlı'yı üs olarak seçti. Bölgede 666 konut yaptırmak ü...


Ucuz konut işine yönelen Emlak Konut GYO, Tuzla Aydınlı'yı üs olarak seçti. Bölgede 666 konut yaptırmak üzere ihale açan Emlak Konut, 12 Ekim'de fiyat tekliflerini toplayacak. Bu konutların sayısını orta vadede 5 bine çıkarmayı planlayan Emlak Konut, Anadolu yakasında adres olarak Tuzla Aydınlı'yı seçti. Avrupa yakasında toplu konut yapılan Esenyurt'a Anadolu yakasında rakip olması beklenen Tuzla Aydınlı'da halen Dumankaya ve Fiyapı gibi firmalar fiyat olarak ucuz konut projeleri gerçekleştiriyor.

İlk etapta 666 konut geliyor
Aydınlı'da gerçekleştirilmesi planlanan toplu konut projelerinin ilki olarak Emlak Konut GYO, Tuzla'da 666 konut yaptırmak üzere harekete geçti. Emlak Konut 1. etap 1. kısımda yaptıracağı konutlara ek olarak 8 ticaret alanı, 1 sosyal tesis, ada içi alt yapı, imar yolları ve çevre düzenlemesi de yaptıracak. 

Rotayı 'ucuz konut'a kırdı
Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum yaptığı açıklamada, halka arzdan elde edecekleri gelir ile orta ve alt gelir seviyesine hitabedeceklerini açıklayarak, "Bu zamana kadar belli bir seviyenin üstündeki kesime hitap edildi. Bu yıl üretilecek konut sayısı ticari ünitelerle birlikte 25 bin, yıl sonunda 30 bini bulacak. Halka arz geliriyle en az bunu yapacağız. Burada ağırlığı deprem ve kentsel dönüşüm projelerine vereceğiz" demişti.

 

Fi-Yaka Tuzla 2
12 katlı 4 bloktan oluşan projede 238 adet konut bulunuyor. Bin metrekarelik ticari alan ile girişimcilerin yüzünü güldüren projenin yüzde 80'i yeşil alandan oluşuyor. Proje Haziran 2011'de teslim edilecek. 2+1 ve 1+1 daire seçenekleri bulunan Fi-Yaka Tuzla 2 projesi, sosyal alanları açık ve (numaralı) kapalı otopark, oyun alanı, spor merkezi, kameralı güvenlik sistemi ve tüm alanlarda kablosuz internet imkanları ile yine örnek bir proje olmaya aday.

 

Alemdağ Konutları kura ile satıldı
Emlak Konut'un ucuz konut konsepti ile hareket ettiği Alemdağ Konutları İstanbul Çekmeköy'de inşa ediliyor. 75 bin 600 metrekarelik konut alanının yüzde 80'i yeşil alan olarak ayrılan projede toplam bin 192 konut inşa edilecek. Temeli Mayıs ayında atılan konutların 2012 yıl sonunda teslim edilmesi planlanıyor. Konutların 527 adedi kura ile sahiplerini bulurken, 700 talep gelmişti. Konutlar 58 metrekare ile 193 metrekare arasında değişirken fiyat olarak 83 bin TL ile 293 bin TL fiyat yelpazesinde dağılıyor.
Fiyat olarak toplu konut mantığı ile hareket edilmesine rağmen Alemdağ Konutları diğer sitelerde bulunan her türlü sosyal donatı ve güvenlik hizmetlerine sahip olacak.

 

Adres lobi
Adres Lobi Aydınlı'da 3 tarafı cadde ve bulvarlarla çevrili 3 blokta 527 konut olarak projelendirildi.  21 bin 813 metrekarelik arsa üzerinde inşa edilen Adres Lobi projesi Tago Mimarlık tarafından dizayn edildi. Adres Lobi'de açık yüzme havuzu, çocuk havuzu, çocuk oyun alanı, mini basketbol sahası, yansıma havuzları, yürüyüş ve koşu parkurları, 24 saat güvenlik yer alıyor. Dış cephede yer alan semt çarşısı 41 mağazadan oluşuyor.

 

Finansbank Süzer Plaza'da  konut satışı yapıyor
Dolmabahçe'deki Süzer Plaza'da konut satışı yapan Finansbank, Levent'te de iki villaya alıcı arıyor

Finasbank, birisi Dolmabahçe Süzer Plaza 23. katta, diğer ikisi Levent'te villa olmak üzere 3 konutu satışa çıkardı.
Satışa çıkarılan Süzer Plaza'daki konutatahmini bedel olarak 2 milyon 30 bin TL istenirken büyüklüğünün 222 metrekare olduğu açıklandı. Sekiz yaşındaki binada 206 bağımsız bölüm bulunuyor. Arsası 6 bin 514 metrekare olan binada 11  bodrum katı, zemin katı ve 28 normal kat bulunuyor. Merkezi ısıtma sistemine sahip olan konut, 2+1 şeklinde kullanım özelliğine sahip. Konutu almak isteyenler Finansbank ile temasa geçerek fiyat teklifinde bulunacak. Banka, gelen en uygun teklif ile temasa geçerek satışı gerçekleştirecek.

Levent'te satılık villa
Finansbank bir de Metrocity AVM'ye yürüme mesafesinde yer alan iki villayı da satışa çıkardı. Villalardan ilki 528 metrekare arsa içinde 320 metrekare kullanım alanına sahip. Finansbank, arsa için 2 milyon 400 bin TL tahmini fiyat tayin etti. Satışa çıkan diğer villa ise 622 metrekare arsa içinde 340 metrekare kullanım alanına sahip. Bu villa içinde Finansbank 2 milyon 650 TL tahmini fiyat istedi.

 

'Logiturc' yeni inşaat şirketiyle büyütüyor
İngiltere Merkezli Ocean Real Estate Management'in tescilli markası olarak Türkiye'de lojistik ve gayrimenkul firması olarak hizmet veren Logiturc'un kurucuları arasında yer alan Kerem Üçok, Logiturc Gayrimenkul Yatırım ve Geliştirme AŞ ismiyle yeni bir şirket kurdu.
Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı Kerem Üçok'un üstlendiği Logiturc Gayrimenkul'de Murat Sirmen başkan yardımcığını üstelenirken yine Logiturc'ta çalışan Azmi Tolga Çapanoğlu da üye sıfatıyla yönetimde yer aldı.
Kerem Üçok'un 'A' grubu imza yetkisine sahip olduğu şirketin merkezi Teşvikiye olarak kayıtlara geçti. Ana sözleşmesi ve İTO'ya kaydı 23 Ağustos 2010 tarihinde gerçekleşen şirketin 50 bin TL sermayesi bulunuyor.
Şirket ticari faaliyet olarak gayrimenkul hizmetlerinin yanısıra işletmelere danışmanlık ve farklı konularda iş geliştirme, etüd, araştırma hizmeti verebilecek.

 

Ağaoğlu'nun yaşam portalı yayına başladı
Ağaoğlu Şirketler Grubu kurumsal internet sitesini bir yaşam portalı haline getirerek gündemi ve gayrimenkul piyasasına dönük haberleri bir çatı altında topladı.
Ağaoğlu Grubu'nun müşterilerini, gayrimenkul dünyasını ve gündemle ilişkin haberleri herkese hitap edecek bir içerikle yayınlayan My Life, yaşam portalı özelliklerine sahip bulunuyor. Sitede Ağaoğlu'nun projeleri hakkında verilen bilgilerin yanında hayatın her alanından güncel haberler ve bilgiler de kullanıcılara sunuluyor.  İç ve dış haberler, ekonomi, finans, spor, kültür-sanat, kadın, çocuk, magazin, teknoloji ve otomobil gibi farklı konu başlıklarındaki haberler de her gün sitede güncellenerek okuyuculara sunulacak.
Yayın hayatına başlayan mylife.com.tr'ye Ağaoğlu'nun mevcut www.agaoglu.com.tr adresinden de ulaşılabiliyor.

 

İtalyan mimar Zoppini Türkiye'ye geliyor
Türkiye Yapısal Çelik Derneği'nin düzenlediği 20-24 Eylül 2010 tarihleri arasındaki Çelik Yapılar Haftası 2010  İstanbul etkinliklerine katılmak üzere ünlü İtalyan Mimar Alessandro Zoppini İstanbul'a gelecek. Etkinlikler kapsamında Zoppini hem proje sergisi açacak hem de bir sunumla fikirlerini Türkiye'deki meslektaşlarıyla paylaşacak.
Dubai Daka Rezidance, Euro 2012 Futbol Stadı, 2014 Kış Olimpiyatları Oval Paten Salonu gibi ünlü projelere adını koyan Zoppini'nin Türkiye'deki sergisi, Mimarlar Odası İstanbul Şubesi Karaköy Binası Salonu'nda gerçekleşecek. Sergi, 15 gün süreyle izlenebilecek.
Spor yapıları, çok katlı yapılar, marina, köprü, konser salonları, alışveriş merkezleri ve kentsel dönüşüm projeleri gibi eserleriyle  tanınan Alessandro Zoppini, 21 Eylül 2010 Salı günü 10.00'da da Taksim The Marmara Oteli Balo Salonu'nda "Çelik Yapılar: Kültür ve Sürdürülebilirlik"  Uluslararası Sempozyumu programı çerçevesinde de bir sunum gerçekleştirecek.

 

Ağva sahiline düzenleme 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ağva sahili ve meydanı düzenlenmesi için ihale açtı. Yapı İşleri Müdürlüğü'nün düzenlediği ihale 21 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek. Açık usulle gerçekleştirilecek ihale ile Ağva sahili ve meydanı düzenlenerek hizmete sunulacak. Yapılan açıklamada düzenleme işlerinin yer tesliminden itibaren 240 takvim günü içinde bitirilmesi gerektiği kaydedildi.

 

Ataşehir'de konut yaptırmak için arsa
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Ataşehir, Yeni Sahra Mahallesi Karabağ Sokak'taki 116 metrekare büyüklüğe sahip arsayı 174 bin 900 TL tahmini bedel ve 5 bin 247 TL geçici teminat ile satışa çıkardı. Mesken Müdürlüğü'nün gerçekleştireceği ihale 15 Eylül tarihinde yapılacak. Tamamı belediyeye ait olan arsa halen boş bulunuyor.

 

İşletmeciler için kiralık AVM
Gemlik Belediyesi kendisine ait alışveriş merkezini 10 yıllığına kiraya vermek üzere ihale açtı. Yapılan açıklamada aylık 40 bin TL +KDV tahmini bedelle kiraya verilmesi planlanırken geçici teminat olarak 144 bin TL istendi. AVM'nin ihalesi 22 Eylül tarihinde belediyenin encümen salonunda gerçekleştirilecek.