Fenerbahçe Sivasspor maçı- Cumhuriyet Kupası maçı izle

11. kez düzenlenen Cumhuriyet Kupası'nda Fenerbahçe, Sivasspor'u 3-0 mağlup ederek kupaya uzanan taraf oldu. Fenerbahçe Sivasspor maçı geniş özeti izlemek için tıklayınız. Fenerbahçe Sivasspor maçı tüm ayrıntılarını buradan izleyin. Fenerbahçe Sivaspor maçı tüm karelerini buradan izleyin. İşte Fenerbahçe Sivasspor maçı...

Spor Toto Süper Lig takımlarından Sivasspor ile Fenerbahçe, milli maçlar nedeniyle lige verilen arada, Sivasspor Kulübü'nün geleneksel olarak düzenlediği ''Cumhuriyet Kupasında'' karşılaştı. Sivas 4 Eylül Stadı'nda oynanan 11. Cumhuriyet Kupası'nda Fenerbahçe, Sivasspor'u 3-0 maplup etmeyi başardı.

Fenerbahçe Sivasspor maçı geniş özeti için tıklayınız



Fenerbahçe Sivasspor maçı tüm kareleri buradan izle

Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren golleri 32. dakikada eski bir Sivassporlu Fabio Bilica, 49, dakikada Gökhan Ünal ve 76. dakikada genç oyuncu Berk Elitez kaydetti.

SİVASSPOR TAM KADRO
Ev sahibi Sivasspor, Fenerbahçe karşısına as 11'ine yakın bir kadroyla sahaya çıktı. Kupadan çok takımının performansını görmek isteyen teknik direktör Mesut Bakkal ilk 11'de Ramovic, Uğur, Sedat Bayrak, Murat, Kadir, Abdurrahman, Mehmet Nas, Ferhat, Cihan, Ceyhun ve Mehmet Yıldız'a görev verdi.

GENÇ İSİMLER İLK 11'DE
Milli takımlarda bulunan futbolcularının yokluğunda ise Fenerbahçe'de yedek oyuncular Sivasspor maçında kadroda kendilerine yer buldu. Kalede Volkan Demirel ve Mert Günok'un sakatlıkları nedeniyle yeni transfer Serkan Kırıntılı görev yaparken; Manisaspor maçında etkili bir performans gösteren Okan Alkan'ın yanı sıra Hasan Erbey ve Gökay İravul da maça ilk 112de başlayan isimler oldular.

Fenerbahçe maça Serkan, Okan, İlhan, Hasan, Bilica, Caner, Cristian, Mehmet, Gökay, Alex ve Gökhan Ünal 11'iyle başladı.

DURAN TOPTAN GELEN GOL
Karşılaşma oldukça düşük bir tempoyla başlarken; izleyenlere bir hazırlık maçı havası verdi. İki takımda orta sahada birbirine pek fazla üstünlük kuramazken; zaman zaman girilen net fırsatlardan da sonuç çıkmadı.

Karşılaşmanın ilk yarısı durgun bir tempoyla devam ederken; Fenerbahçe duran toptan golü buldu. 31. dakikada Alex'in kullandığı kornerde eski bir Sivassporlu Bilica kafayı vurdu ancak kaleci Ramovic topu kornere çeldi. Sonrasında yine Alex korneri kullandı ve arka direkte Bilica bomboş durumda kafa vuruşunu yaparak topu ağlara gönderdi. Bu golden sonra ilk yarıda başka gol olmayınca Fenerbahçe soyunma odasına 1-0'lık üstünlükle gitti.

SİVASSPOR'UN ATAKLARI SONUÇ GETİRMEDİ
İkinci yarıda Sivasspor beraberlik golünü bulabilmek için Fenerbahçe kalesine yüklenmeye başladı. Sivasspor bu pozisyonlarda beraberlik şansını değerlendiremezken, kalesinde açıklar da verdi. Sivasspor ataklarında Ceyhun Eriş ve Mehmet Yıldız'ın etkili oyunu dikkat çekti.

İkinci yarının 49. dakikasında Cristian Baroni'nin pasında Gökhan Ünal ceza sahası içinde topla buluştu ve sağ çaprazdan düzgün bir vuruş yaparak topu ağlara gönderdi. İki farklı öne geçen Fenerbahçe savunmasında daha çok adamla kalmaya başladı. Bu arada taraftarların sahaya konfeti atması ve meşale yakaması sonucu ikinci yarıda oyun kısa süre durdu.

ÇİZGİYİ GEÇTİ Mİ, GEÇMEDİ Mİ?
Maçın 79. dakikasında Fenerbahçe'nin kullandığı kornerde oyuna ikinci yarı giren genç oyuncu Berk kale sahası içinde yükselerek topa kafayı vurdu ancak kaleci Ramovic çizgi üzerinde topu kontrol etti. Maçın orta hakemi A.Kadir Bitigen bu pozisyonda topun çizgiyi geçtiğini belirterek santra noktasını gösterdi ve bu gol ayrıca maçın da sonucunu belirledi.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
23. dakikada sol kanattan topla hareketlenen Ferhat Bıkmaz'ın çapraz pozisyonda sert vuruşunda top, direğin üstünden az farkla auta çıktı.
31. dakikada Alex'in sağ kanattan kullandığı korner atışında, Bilica'nın kafa vuruşunda kaleci Ramoviç topu son anda kornere çeldi.
32. dakikada Fenerbahçe'nin golü geldi. Alex'in sağ kanattan falsolu şekilde kullandığı korner atışında ceza alanı içerisindeki Bilica, kafayla topu filelere gönderdi: 0-1
37. dakikada sol kanattan topla rakip kaleye hareketlenen Caner'in pasıyla meşin yuvarlakla buluşan Alex'in sert vuruşunda top savunmadan döndü.
40. dakikada Murat Sözgelmez'in sağ kanattan ortasında Mehmet'in kafasından seken topa hareketlenen Cihan, istediği vuruşu yapamayınca Sivasspor net bir fırsatı değerlendiremedi.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
49. dakikada hızlı gelişen Sivasspor atağında topla rakip kaleye hareketlenen Cristian, meşin yuvarlağı müsait pozisyondaki Gökhan Ünal'a bıraktı. Gökhan'ın sağ çapraz pozisyonda yerden sert vuruşunda meşin yuvarlak, kaleci Ramoviç'in sağından giderek filelerle buluştu: 0-2
54. dakikada Fenerbahçe'nin rakip ceza alanı dışından kazandığı serbest atışı Gökhan Ünal sert bir vuruş yaparak kullandı. Gökhan'ın vuruşunda savunmadan dönen topu önünde bulan Gökay'ın sert vuruşunda, meşin yuvarlak savunmadan geri döndü. Bu pozisyonda Fenerbahçeliler, topun Sivassporlu oyuncunun eline çarptığı gerekçesiyle penaltı beklerken, hakem devam kararı verdi.
57. dakikada Mehmet Yıldız ile Caner'in mücadelesinde, Mehmet yerde kaldı. Sivassporlu taraftarlar ve futbolcular pozisyonda penaltı beklerken, hakem Kadir Bitigen devam dedi.
58. dakikada savunmanın arkasına gönderilen topa uçarak hamle yapan Ferhat Bıkmaz dokunamayınca, Sivasspor net bir fırsattan yararlanamadı.
Maraton tribünündeki Sivassporlu taraftarlar, dakikalarca Sivas'ın plaka işareti ''58''i gösterdiğinde meşaleler yakıp sahaya konfetiler attı. Güzel görüntüler oluşturan meşaleler ve konfetiler nedeniyle 1-2 dakika duran maç, daha sonra kaldığı yerden devam etti.
63. dakikada Erman'ın sol kanattan kullandığı korner atışında, Suarez'in ön direkten yaptığı kafa vuruşunda Gökay topu son anda çizgi üzerinden ayağıyla uzaklaştırdı.
65. dakikada Mehmet Topuz'un ceza alanı dışından sert vuruşunda top direğin yanından auta çıktı.
69. dakikada Cihan'ın sol kanattan ortasında topu dönerek önüne alan Erman'ın vuruşunda, meşin yuvarlak direğin üstünden auta çıktı.
75. dakikada Gökhan Ünal'ın ceza alanı dışından yerden sert vuruşunda, kaleci Ramoviç son anda topu kornere çeldi.
76. dakikada kullanılan korner atışında, ceza alanı içerisinde iyi yükselen Recep Berk'in kafa vuruşunda kaleci Ramoviç yere yatarak topu kontrol etti. Ramoviç, topu ayağıyla rakip yarı alana doğru gönderdi. Oyunu durduran hakem Kadir Bitigen, yardımcısı Barış Yüksektepe'nin uyarısıyla topun çizgiyi geçtiği gerekçesiyle gol kararı verdi: 0-3
84. dakikada çalımlarla Sivasspor ceza alanına giren Gökhan Ünal, bir anda çapraz pozisyonda kaleci Ramoviç ile karşı karşıya kaldı. Gökhan'ın vuruşunda, top uzak kale direğinin yanından auta çıktı.

Stat: 4 Eylül
Hakemler: Kadir Bitigen, Barış Yüksektepe, Celil Doğruyol
Sivasspor: Ramoviç, Abdurrahman (Dk. 89 Akif) , Sedat Bayrak, Murat Sözgelmez, Ferhat (Dk. 84 Ziya), Kadir (Dk. 84 Kaan), Mehmet Nas (Dk. 60 Sedat Yeşilkaya), Uğur (Dk. 44 Erman), Cihan Yılmaz (Dk. 70 İbrahim Şahin), Ceyhun (Dk. 60 Ricardo Suarez), Mehmet Yıldız (Dk. 60 Yannick Kamanan)
Fenerbahçe: Serkan Kırıntılı, Okan(Dk. 62 Erdal), Bilica, İlhan (Dk. 46 Lugano), Caner, Cristian, Gökay, Hasan, Mehmet Topuz, Alex(Dk. 46 Recep Berk), Gökhan Ünal (Dk. 86 İsmail)
Goller: Dk. 32 Bilica, Dk. 50 Gökhan Ünal, Dk. 76 Recep Berk (Fenerbahçe)
Sarı kart: Dk. 90+1 Ramoviç (Sivasspor)