Kültürpark'ta Serbest Kürsü Kuruldu, Bakan Soruları Cevapladı

Devlet Bakanı Faruk Çelik, Kültürpark İşletmecileri Derneği'nin konuğu olarak katıldığı etkinlikte serbest kürsüye çıkarak, halkın HSYK'nın yapısından, KPSS Sınavı'na, yeni stadyuma kadar tüm sorularını cevapladı

Devlet Bakanı Faruk Çelik, Kültürpark İşletmecileri Derneği'nin konuğu olarak katıldığı etkinlikte serbest kürsüye çıkarak, halkın HSYK'nın yapısından, KPSS Sınavı'na, yeni stadyuma kadar tüm sorularını cevapladı.
Kültürpark Özgen Çay Bahçesi'ne gelen Devlet Bakanı Faruk Çelik'i Kültürpark İşletmecileri Derneği Başkanı Ali Ademoğlu karşıladı. Serbest kürsüyü 'seçilenlerle seçenlerin yüz yüze geldiği önemli bir fırsat ve iyi bir düşünce olarak' değerlendiren Devlet Bakanı Faruk Çelik, vatandaşlardan gelen soruları cevaplandırdı.
HSYK'nın evet kararının çıkmasından sonra çok daha demokrat bir yapıya kavuşacağını dile getiren Bakan Çelik, "Getirmeyi istediğimiz uygulamalar içe dönük ve partisel değil. Ülkemizdeki mevcut demokrasi düzeyini arttırıcı yöndedir" dedi. Dokunulmazlıklar konusunda gelen soru üzerine Çelik, kürsü dokunulmazlığı hariç kalkması gerektiğini savuna geldiklerini söyleyerek, "Türkiye hukuk devleti olmadan erkler arasında denge bozulur, referandumun amacı Türkiye'nin hukuk devleti haline gelmesi. Kamu denetçiliği müessesini tesis ederek halkımıza yeni bir hak arama yolu daha sağlamanın da sevinci içindeyiz. Anayasa Mahkemesi'ne kişisel başvuru hakkının verilmiş olması da tüm gelişmiş ülkelerde olan uygulamalardan birisi." şeklinde konuştu.
ÇELİK'TEN GÜNDEME DAİR CEVAPLAR
Vatandaşlardan gelen KPSS ve havaalanı konusunda gelen sorular üzerine şu cevabı verdi: "Sınavdan önce hak edenin devlet memuru olması çok zordu. Ancak sistemde olan bazı arızalar var. Önümüzdeki dönemde yapacağımız düzenlemelerle soruları mesleki eğitime göre tanzim etmenin önünü açacağız. Bursalılar Yenişehir havaalanına alışamadı. Orta vadede Kestel'e ulaşması hedeflenen raylı sistemi Yenişehir'e kadar uzatarak havalanına ulaşımı kolaylaştırmayı istiyoruz. Veledroma yapılması kararlaştırılan yeni stadımız da inşaata başlanmasının ardından bir buçuk yıl içerisinde tamamlanacak" diye konuştu.
Serbest kürsüye Milletvekilleri Ali Kul ve Mehmet Tunçak, AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Refik Özen, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Necmi Akosman ve çok sayıda vatandaş katıldı.