Bozüyük'ün Kurtuluşunun 88. Yıldönümü Kutlandı

Bozüyük'ün düşman işgalinden kurtuluşunun 88. yıldönümü coşkulu bir şekilde kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen programa, Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz, Bozüyük Kaymakamı Oktay Kaya, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Gökhan Aydın, Bozüyük Belediye Başkanı Ahmet Berberoğlu ve Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Ocak katıldı. Meydanda düzenlenen program, Kaymakam Kaya, Binbaşı Aydın ve Başkan Berberoğlu'nun çelenk sunmasıyla başladı. Ardından protokol üyeleri, ilçe stadına geçti. Protokolün halkı selamlamasıyla etkinliklerde konuşan Berberoğlu, 600 yıllık bir devletin yıkılmaya yüz tuttuğu dönemde Türk milletinin istiklalini kazanmak için mücadeleye girdiğini söyledi. Başkan Berberoğlu, "Bu mücadelenin adını 'Ya istiklal ya ölüm' diye isimlendirilmişti. Esareti tarih boyunca kabul etmeyen ve etmeyecek olan yüce Türk milleti, Ata'sına inanmıştır. Genç nesiller, hepimiz, ecdadımızın bin bir mahrumiyet içinde başlattığı ve zaferle sonuçlandırdığı, milli mücadelemizin hatırasına özenle vakıf olmalıyız" dedi.
Bozüyük Avcılar Kulübü'nün 4 Eylül kurtuluşunu canlandırdı. Öğrencilerin sunduğu gösterilerle ve Bozüyük İlçe Müftülüğü'ne bağlı Mehter takımının gösterisi ile devam etti. Bakım Teğmen Gürler Evçin, "Yüce Tük milletinin makus tarihinin geleceği bu güzel ilçenin düşman işgalinden kurtuluşunun 88. yıl dönümünü coşkuyla kutluyoruz. Bugün yüce Türk ulusunu ve bu beldeyi esaret altına alabileceğini sanan sömürgeci güçlere karşı verilen en anlamlı cevabın yıl dönümüdür" diye konuştu.
4 Eylül Kurtuluş Kutlamaları, protokole ve şehit ailelerine iftar yemeği ve 20.30'da Mine Koşan ile Uğur Işılak konserleriyle devam etti.