Başkan Şükrü Genç: “Ağlarınızda balık, sofranızda bereket olsun”

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, balık avlama yasağının sona ermesiyle birlikte denize açılacak Sarıyerli balıkçılara bir iftar yemeği verdi. Rumeli Feneri'ndeki iftardan sonra balıkçılar bereketli bir avlanma mevsimi geçirmeleri dilekleriyle denize uğurlandı.

Rumeli Feneri’ndeki köy meydanında gerçekleştirilen ve CHP İl Başkanı Berhan Şimşek’in de katıldığı iftarda konuşan Başkan Şükrü Genç, yasağın sona ermesinin bu yıl Ramazan'a denk gelmesi nedeniyle böyle bir iftar yemeği düzenlediklerini belirterek, "Balığın sadece kısa sürede tüketilmesinin ötesinde, teknolojinin bu kadar geliştiği bir çağda, insanların balığı uzun vadede yiyeceği bir hale getirmek lazım. Bunun kazancının çok bol olduğunu hepimiz biliriz. Sarıyer’de balığın kısa sürede tüketilmesinden ziyade işlenerek satılmasının koşularını yaratmaya çalışıyoruz" dedi.

İftarda balıkçıların sorunlarını dinleyen Başkan Şükrü Genç ile CHP İl Başkanı Berhan Şimşek, daha sonra balıkçıları uğurlamak için teknelerin olduğu sahile indi. Kalabalık bir topluluğun eşlik ettiği uğurlamaya çok sayıda basın mensubu da ilgi gösterdi.

Başkan Şükrü Genç, bu gece yarısı denize açılacak olan balıkçıların dalgasının az, ağlarının balık dolu olmasını dilerken, Berhan Şimşek de, “Bugün 'Vira bismillah' diyerek denize açılacaksınız. Denizcilik sektörünün, balıkçılık kooperatiflerinin sorunları var bunları biliyoruz. Umut ediyorum ki biz bu sorunların hepsinin önüne geçeceğiz. İstediğiniz şekilde, istediğiniz gibi ekmeğinizi kazanıp hayatınızı devam ettireceksiniz. Dileğim şudur ki siz ağlarınızla balıkları bolca tutun, İstanbullular ucuz balık yemeye devam etsinler" şeklinde konuştu.

Balıkçıların yaşadığı sorunları anlatan Rumeli Feneri Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İsmet Yalçın ise avlanma konusunda yanlış bir yolda olduklarını ifade ederek, "Deniz bu kadar ağları, bu kadar sonarı kaldıramıyor. Masrafları yaparken ve ileriye dönük yatırım yaparken fazla borçlanılmamasını söylüyorum. Deniz bugün balık verirse yarın vermeyebilir. Başkalarından bir şey isteme alışkanlığından vazgeçmeliyiz, kendi geleceğimizi kendimiz düşünmeliyiz" şeklinde konuştu.

Balıkçıları uğurlamaya Başkan Şükrü Genç ve Berhan Şimşek’in yanı sıra Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Recep Yel, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Serdar Sarıoğlu, Sarıyer Belediye Meclis Üyeleri, il genel meclis üyeleri ve sivil toplum örgütleri temsilcileri de katıldı.