Rusya Devlet Başkanı Medvedev, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev İle Bir Araya Geldi

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Azerbaycan'a gelen Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile bir araya geldi.

Medvedev, Bakü'deki Zağulba Sarayı'nda Aliyev tarafından resmi törenle karşılandı. Karşılama töreninin ardından devlet başkanları ikili görüşmelerde bulundu. Rusya Devlet Başkanı Yardımcısı Sergey Prikodko, görüşmede Dağlık Karabağ sorunu, ticari, ekonomi, askeri işbirliği, Hazar Denizi'nde karşılıklı işbirliği, petrol ve doğalgaz ürünleri ile bağlı işbirliği ve İran'la bağlı son durumun müzakere edildiğini bildirdi.
Görüşmelerin ardından Medvedev ve Aliyev, heyetler arası görüşmelere katıldı. Toplantıda konuşan Aliyev, Medvedev'in Azerbaycan'a yapmış olduğu bu temasların çok değerli olduğunu belirtti. Görüşmelerinde iki ülke arasındaki ilişkileri ve bölgesel konuları bir daha gözden geçirdiklerini dile getiren Aliyev, "Bizim ilişkilerimiz kendi ülkelerimiz için önemli olduğu kadar bölge ülkeleri için de çok önemlidir. Ülkelerimiz arasında bugün imzalayacağımız anlaşmalar ise bu ilişkilerin daha da gelişmesini
sağlayacaktır" şeklinde konuştu.
Medvedev ise görüşmelerde çok önemli konuları müzakere ettiklerini belirterek, "Bölgelerimizin güvenliğine göstermiş olduğumuz dikkatin yanı sıra, ekonomi alanındaki işbirliğini de görüşmemiz gerekiyor. Geçen yıl ülkelerimiz arasındaki ilişkiler bakımından sıradan bir yıl olmadı. Kriz, ülkelerimiz arasındaki ticari ilişkileri etkilese de bu yıl bu problemi aştık" dedi.
Medvedev, bundan sonra ticari ilişkilerin etkilenmemesi için yeni çalışma sistemi olması gerektiğini kaydetti. Görüşme basına kapalı olarak devam etti. Rus lider Medvedev'in temaslarını tamamlamasının ardından ülkeden ayrılması bekleniyor.
(CC-D)