Manavgat'ta 6 belde belediyesi 'evet' için deklarasyon yayınladı

Antalya'nın Manavgat ilçesinde AK Partili belde belediye başkanları, daha demokratik bir Türkiye için 12 Eylül'de yapılacak halk oylamasında 'evet' iç

Antalya'nın Manavgat ilçesinde AK Partili belde belediye başkanları, daha demokratik bir Türkiye için 12 Eylül'de yapılacak halk oylamasında 'evet' için deklarasyon yayınladı.

Manavgat'ın 9 belde belediyesinden 6'sı referandumda daha özgür, daha güçlü bir Türkiye için 'evet' diyecek. Referandumdan 'evet' çıkması için Side Belediye Başkanı Abdulkadir Uçar, Ilıca Belediye Başkanı Rafet Ünal, Çolaklı Belediye Başkanı Hasan Coşkun, Evrenseki Belediye Başkanı Recep Barut, Gündoğdu Belediye Başkanı Hüseyin Nalcı, Taşağıl Belediye Başkanı Ahmet Alp ile 29 Mart yerel seçimleri öncesi geçirdiği beyin kanaması sonrası hayatını kaybeden eski Oymapınar Belediye Başkanı Mehmet Bozkurt'un çalışma arkadaşları Nuri Şahin, Cafer Küçük, Osman Öz, Mesut Korkmaz ve Murat Yıldırım güç birliği yaptı.

Evrenseki Belediye Başkanı Recep Barut, AK Partili belediye başkanları olarak referandumu partiler üstü gördüklerini söyledi. Ülkenin ileri düzey demokrasiye sahip olması için 9 gün sonra yapılacak halk oylamasının tarihi bir öneme sahip olduğunu belirten Recep Barut, referandumda 'hukukun üstünlüğü' için evet diyeceklerini kaydetti. Barut, "Referandumda, ülkemizin demokratikleşmesi ve sivil bir anayasa için 'evet' diyoruz. Yıllar sonra meclis iradesini göstererek, sivil bir anayasa hazırladı. 26 maddenin tamamı halkımızın yararına. Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru için 'evet' diyoruz." diye konuştu.

Referandumda 'evet' demek için Demokrat Parti(DP)'den istifa ederek AK Parti'ye geçtiğini belirten Taşağıl Belediye Başkanı Ahmet Alp, bir daha 27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül ve 28 Şubat askeri darbelerinin olmaması için halk oylamasında 'evet' diyeceğini söyledi. Referandumun Türkiye'nin demokratikleşmesi adına tarihi öneme sahip olduğunu belirten Alp, halkın 27 Mayıs 1960 askeri darbesi sonrası önüne gelen bu fırsatı çocuklarının geleceği için 'evet' diyerek değerlendirmesi gerektiğini kaydetti.