Komşu Ülke Vatandaşları Sivas'ta 4 Eylül'ü Coşkuyla Kutladı

4 Eylül Sivas Kongresi'nin 91. yıldönümü etkinlikleri ulusal ve uluslararası halk oyunları gösterileri ile devam etti.

4 Eylül Kongresi'nin 91. yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Kongre binası önünde halk oyunları gösterileri ile devam etti. Azerbaycan, Macaristan ve Suriye'den gelen halk oyunları ekipleri ülkelerinin geleneksel oyunlarını sergiledi. İftardan sonra güzel vakit geçirme fırsatı bulan Sivaslılar gösterileri ilgi ile izlerken gösteri sırasında açılan ülke bayrakları alkışlandı.
Sivas'a ilk defa gelen Azeri heyet Sivas'a hayran olduklarını dile getirerek 'Tek millet iki devlet' mesajı verdiler. Suriyeli bir öğrenci ise Türkiye'ye ikinci gelişi olduğunu söyleyerek, "Bu ikinci gelişimiz. Daha önceki gelişimizde Türkleri çok sevmiştik, bu gelişimizde Türkiye'ye ve Türklere aşık olduk. Bu bağların devamını istiyoruz. Türkiye çok güzel bir ülke, insanları da güzel. Bunun devamını diliyoruz" şeklinde konuştu.
Sivas Valisi Ali Kolat ise etkinliklere katılımın bu sene daha fazla olduğunu dile getirerek, 4 Eylül günü yapılacak törenlere Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın da katılacağını söyledi. Kolat, "3 günlük programımız devam ediyor. Bu sene daha heyecanlı ve daha fazla bir katılım görüyoruz. Bu da bizi sevindiriyor. Gördüğünüz gibi değişik ülkelerden de katılımlar var. Bu katılımlar fevkalade beğeni topluyor. Güzel bir program oluyor. 4 Eylül'deki törende Ulaştırma Bakanımız katılacak. Sivas Kongresi'nin
tarihi perspektif açısından yeri bağımsızlık açısından önemi çok önem taşıyor" diye konuştu.
Ulusal ve uluslararası halk oyunları gösterilerine Vali Ali Kolat, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Garnizon Komutanı Muammer Bayram, İl Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan, kurum ve kuruluş müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
4 Eylül Kongresi'nin 91. yıldönümü etkinlikleri bugün ve 4 Eylül günü yapılacak programlarla devam edecek.