Westmınster Üniversitesi'nden Türk Öğrencilere 600 Bin Liralık Burs

İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan ve 172 yıllık eğitim geçmişiyle ülkenin en köklü üniversitelerinden biri olan Westminster Üniversitesi'nin, Türk öğrencilere 600 bin TL'lik burs sağlayacağı bildirildi

İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan ve 172 yıllık eğitim geçmişiyle ülkenin en köklü üniversitelerinden biri olan Westminster Üniversitesi'nin, Türk öğrencilere 600 bin TL'lik burs sağlayacağı bildirildi.
Westminster Üniversitesi, İstanbul'da yüksek öğretim alanındaki fikir liderleri, eğitim profesyonelleri, bürokratlar ve akademisyenlere özel bir davet verdi. İstanbul'daki İngiltere Başkonsolosluğu'nda düzenlenen geceye Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK), Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yöneticileri; İstanbul'da bulunan devlet ve vakıf üniversitelerinden rektör ve rektör yardımcıları ile yöneticiler, eğitim profesyonelleri, akademisyenler, öğretim görevlileri ve British Council Türkiye yöneticilerinden oluşan
seçkin bir davetli grubu katıldı.
Westminster Üniversitesi Rektörü Profesör Geoffrey Petts, Westminster Üniversitesi'nin Türkiye ile uzun yıllara varan bir çalışma ve işbirliği geçmişi olduğuna dikkat çekerek, var olan ilişkileri daha geliştirmeyi ve farklı alanlara yaymayı istediklerini söyledi. Türkiye'deki eğitim otoriteleriyle birlikte daha fazla işbirliği imkânı yaratmayı ve ortak projelere imza atmak istediklerini belirten Petts şöyle konuştu:
"Üniversitemizde her yıl yaklaşık 75 Türk öğrenci eğitim alıyor. İngiltere'de eğitim almak isteyen çok sayıda Türk öğrencinin ilk tercihleri arasında yer alan bir eğitim kurumu olmaktan dolayı mutluluk duyuyorum. Türk öğrenciler, işletme, iktisat, sosyal bilimler ve hukuk alanlarında çok başarılılar. Bugüne kadar ise üniversitemizden yüzlerce Türk öğrenci mezun ettik. Türkiye ile ilişkilerimizi geliştirmek amacıyla Westminster Üniversitesi olarak yeni projeler hayata geçirmeye karar verdik.
Bu projelerden en önemlisi gelecek üç yıl içinde Türk öğrencilere verilmek toplam 250 bin İngiliz Sterlini (yaklaşık 600 bin TL) burs bütçesi ayırdık. 2011 - 2012 öğretim yılında kullanılmak üzere ise Türk öğrencilerin yararlanması için toplam 165 bin TL'lik (70 bin İngiliz Sterlini) burs imkanımız olacak. Bu rakam İngiliz üniversitelerince verilen en yüksek burs olanaklarındandır. Türk öğrenciler bu bursa, öğrenimlerini tamamladıktan sonra kendi ülkelerine dönmek ve ülke ekonomisine katkıda bulunmak
koşulu ile hak kazanıyorlar."
Westminster Üniversitesi, Türkiye'deki üniversitelerle ilişkilerini artırmak amacıyla Türk öğrencilere burs vermek, öğrenci ve akademisyenlerin yüksek eğitimlerine katkıda bulunmak ve Westminster Üniversitesi'nden mezun Türk öğrencilerle bir araya gelerek etkinlikler düzenlemek gibi pek çok projeyi hayata geçirmeyi amaçlıyor.
Westminster Üniversitesi'nin gerçekleştireceği projelerle Türkiye'den İngiltere'ye giderek eğitim almak isteyen öğrenciler için çok önemli bir fırsat doğuyor. Westminster Üniversitesi'nde her yıl 5 bin 500'ü 150 farklı ülkeden olmak üzere, 22 bin 500 öğrenci eğitim görüyor. "Westminster Üniversitesi Türkiye'de" başlığı altında yürütülecek olan işbirliği projelerinin yaklaşık olarak üç yıl sürmesi planlanıyor.