İş Bankası Harran'da Satranç Sınıfı Açtı

Türkiye'nin 3 bin 500'üncü satranç sınıfı Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde açıldı.

2005 yılından bu yana Türkiye Satranç Federasyonu'nun ana sponsorluğunu üstlenen Türkiye İş Bankası, çocukların zihinsel ve kişisel gelişimlerine önemli katkılar yapan eğitsel bir araç olan satranç sporunu yaygınlaştırmak için Türkiye'nin dört bir yanında satranç sınıfları açıyor. Bu kapsamda Türkiye'nin 3 bin 500'üncü satranç sınıfı Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde açıldı.
Harran İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirilen açılış törenine İlçe Kaymakamı Serkan Keçeli, İl Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin, Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, TEMA Vakfı Onursal Başkanı Hayrettin Karaca, İlçe Milli Eğitim Müdürü Rıfat Demirkol, Satranç Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Fatih Ekinci, banka yetkilileri ve öğrenciler katıldı.
Satranç sınıfı açılışı öncesinde öğrencilerle sohbet eden katılımcılar, açılışın ardından minik öğrencilerle satranç oynadı. Öğrencilerle satranç oynayan İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince'ye rakip olmak isteyen minik öğrenciler adeta birbirleri ile yarıştı.
Açılan satranç sınıflarının birer kazanım olduğunu dile getiren Özince, "Şanlıurfa'da 3500'üncü satranç sınıfını açtık. Satranç federasyonu ile 3 yılı aşkın süredir çalışma içerisindeyiz. Federasyon tarafından bastırılan satranç ders kitaplarının masraflarını üstlendik. Ardından da federasyonun antrenör yetiştirmek gibi faaliyetlerine destek verdik. BU çalışmalar çok verimli geçiyor. Bu projelerle antrenör sayısı 2 binlerden 40 binlere, satranç'ı seçmeli ders olarak okuyan öğrenci sayısı da 2 milyonu
aştı. Öğrencilerimizin uluslar arası müsabakalarda 100'ün üzerinde madalyası oldu. Uluslar arası satranç federasyonunun başkanının ifadesine göre şu anda satrançta en önemli adımı atmış olan ülke Türkiye. Özellikle çocuklarımızın böylesine zihin sporuna yönlenmesi bizi mutlu ediyor" dedi.
Geçmişten bugüne satranç sporunu değerlendiren Özince, kendisinin de çocukluk yıllarında satranç oynadığı fakat o dönemde satranç oyununun sadece hobi olarak görüldüğünü ve bugün bu bakış açısının değiştiğini söyledi.
Özince, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:
"Toplumumuz kendini çok iyi idare edebilen konuma geldi. Bizim dönemimizde satranç bir hobiydi, vakit geçirmek için oynanırdı. Bugün satranç bir zeka sporu gibi görülüyor. Amatör insanların uluslar arası gelişmeleri takip edemediği bir zamandı. Şimdi çocuklarımız uluslar arası anlamda antrene edilebiliyorlar. Günümüzün iletişim ve teknoloji imkanlarını da kullanarak artık dünya çapında başarı sahibi olabilecek insanlar yetiştirir duruma getirdik bu amatör sporu. Bu çok büyük bir kazanım. Biz satranç
sınıflarını arzu edilen ve uygun görünen bütün okulları açıyoruz."
Ayrıca, eğitime vermiş oldukları katkılardan dolayı İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince'ye Kaymakam Serkan Keçeli, TEMA Vakfı Onursal Başkanı Hayrettin Karaca'ya da Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin bir plaket verdi.
Açılış sonrasında İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, Harran ilçesinde bulunan tarihi kubbe evleri gezdi.