Hayırsever kadın eşi adına okul yapılması için 400 bin TL bağışladı

Antalya'da Ayten Gülveren isimli hayırsever kadın 5 yıldır biriktirdiği paralarla merhum eşinin adına okul yapılması için Milli Eğitim Müdürlüğü'ne 40

Antalya'da Ayten Gülveren isimli hayırsever kadın 5 yıldır biriktirdiği paralarla merhum eşinin adına okul yapılması için Milli Eğitim Müdürlüğü'ne 400 bin TL bağışladı. Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü de Doyran İlköğretim Okulu'nun adını Ayten-Şevket Gülveren Okulu olarak değiştirerek, bağışlanan parayla başka bir yerde okul yaptırmak için protokol imzaladı.

Antalya Valiliği'nde düzenlenen okul protokol törenine Vali Ahmet Altıparmak, hayırsever Ayten Gülveren, Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay katıldı.

Antalya'daki görevine başladığından bu yana 11'inci okul protokolünü imzaladığını belirten Altıparmak, "Ayten teyzemiz, merhum eşi Şevket Gülveren ile kendi adını bir okulumuza vermek kaydıyla okulun bedelini bize ödeyecek. Biz de bu para ile başka bir okul yapacağız. Mevcut Doyran İlköğretim Okulu'nun adı Ayten- Şevket Gülveren İlköğretim Okulu olarak değişecek." dedi. Vali Altıparmak, Ayten Gülveren'e teşekkür ederek bu davranışının imkanı olanlara örnek olmasını diledi.

Hayırsever Ayten Gülveren, 2005 yılında kaybettiği eşinin okul yaptırma vasiyetini yerine getirdiğini belirterek, "Eşim ölmeden önce 'Hanım, benim hayrıma bir okul yaptır. Bana söz ver' dedi. Kur'an-ı Kerim'e elimi bastım ve söz verdim. 5 yıldır onun namına para biriktiriyorum. Ölmeden de yaptırayım dedim." diye konuştu. Ticaretle uğraştığını anlatan Ayten Gülveren, işyerinden elde ettiği gelirle merhum eşi Şevket Gülveren'in vasiyetini yerine getirdiğini kaydetti. Gülveren, okulda devlete, millete hayırlı çocukların yetişmesini temenni etti.