Elitaş: Referandum zulümlerin son bulduğu dönemin başlangıcıdır

Adalet ve Kalkınma (AK) Partisi Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerini ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, "12

Adalet ve Kalkınma (AK) Partisi Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerini ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, "12 Eylül referandumu artık zulümlerin son bulduğu dönemin başlangıcı oldu." dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanvekili Sadık Yakut, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya, İl Başkanı Ömer Dengiz ve il yönetim kurulu üyeleri siyasi parti il başkanlıkları ile Muhtarlar Derneği ve Türk Kadınlar Birliği Kayseri Şubesi'ni ziyaret etti. AK Parti heyeti ilk olarak, Büyük Birlik Partisi İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. BBP İl Başkanı Gülbeyi İbiş ve partililer tarafından karşılanan heyet adına konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, BBP'nin merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun "Zulüm Azrail olsa hep Hakkı tutacağım, mukaddes davalarda ölüm bile güzeldir" sözünü hatırlattı. 12 Eylül referandumunun zulümlerin son bulduğu bir dönemin başlangıcı olduğunu söyleyen Elitaş, şöyle konuştu: "Büyük Birlik Partisi'nin tüm teşkilatları, Alperen Ocakları'nın bağrımıza bastığımız değerli ülkücüleri 12 Eylül referandumunu mukaddes bir dava olarak algıladı. Bazıları bunu içine sindiremese de, karanlık bir dehlize girildiğini ifade etse de, siyaseten kısır bir zihniyetin ürünü olduğunu herkes görüyor. Yüzde 58'i Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'nin sonundaki bir iki deyişi alıp onunla küçük görüp, hafife alması, kendilerinin ne kadar çukurda ve hafif olduklarının dalalette göstergesidir. Hiç kimsenin yüzde 58'i gaflet, dalalet ve hıyanet içinde olduğunu ifade etmesi mümkün değildir. Birileri Türkiye haritasını çeşitli renklere boyayarak diğer siyasi partilerin veya hayırcı cephesi içinde bulunan insanların başarısızlıklarını ve beceriksizliklerini mazeret olarak gösterip, sadece kendi zafiyetlerine zemin hazırlayabilmek, ülkeyi sanal haritada bölmeyi içine sindirebiliyorlar."

Elitaş, bu memleketin milliyetçi, vatanperver, ülkücü insanları manevi ve milli değerli hassas olanlar bunlara hiçbir zaman fırsat vermeyeceğini düşündüklerini dile getirdi. Elitaş, "Biz yüzde 58'in hiçbir partinin olmadığı, sadece rahmetli Genel Başkan Muhsin Yazıcıoğlu'nun ifade ettiği gibi, biz zulümle mücadelede mukaddes davada yola çıktık. O davada yola çıkan herkes bu 'evet'in içinde. Bunda AK Partililer, Büyük Birlik Partililer, Saadet Partililer, geçmişte bir ilke uğruna sol sevda ile hareket etmiş mahkum olmuş, kandırılmış ya da inanarak dava yapıp, ilkeli şekilde 12 Eylül zulmünden etkilenmiş insanların bu halk oylamasında katkılarının olduğunu biliyoruz." dedi.

BBP İl Başkanı Gülbeyi İbiş, Türkiye için yapılan doğru her hareketin her zaman yanında olacaklarını belirtti. Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun da çizdiği çizginin bu olduğunu belirten İbiş, referandumun parti yarışı olmadığını ve 30 yıldır ülkenin boğazına ot tıkayan bir anayasanın değiştirilmesi olduğunu kaydetti.

Heyet daha sonra CHP Melikgazi İlçe Başkanlığı'na geçerek İlçe Başkanı Şerafettin Koç ve ilçe yönetim kurulu üyeleriyle görüştü. CHP İlçe Başkanı Şerafettin Koç, ziyaretlerinden dolayı AK Parti heyetine teşekkür etti.