Vali Cerrah: Hayvancılığı teşvik etmeliyiz

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah uygun şartlar olmasına rağmen hayvancılığın yapılmadığını belirterek bu konuda çiftçilerin teşvik edilmesi gerektiği

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah uygun şartlar olmasına rağmen hayvancılığın yapılmadığını belirterek bu konuda çiftçilerin teşvik edilmesi gerektiğini söyledi.

Toprakkale Kaymakamlığı'na ait devekuşu çiftliğinde incelemelerde bulunan Vali Cerrah, hayvancılığın teşvik edilmesi halinde Osmaniye ekonomisine önemli katkılar sağlanabileceğine dikkat çekti. Vali Cerrah, Türkiye'de hayvancılığın yok olmaya yüz tuttuğunu bu nedenle değerlendirilmesini sağlamak amacıyla bu çiftlikte büyük ve küçükbaş hayvan yetiştirilebileceğini ifade etti.

Şartların uygun olması halinde kurulacak çiftliğin hayvan üreticisine örnek olabileceğini aktaran Vali Cerrah, "Benim amacım kentimizde hayvancılığı teşvik etmek. Bu kadar arazi olmasına, bu arazilerde elverişli hayvan yemi yetiştirilmesine rağmen hayvancılık yapılmıyor. Eğer hayvancılığı teşvik edersek hem vatandaşımıza hem de ülke ekonomisine önemli bir katkı sağlayabiliriz." dedi.

Vali Cerrah'a devekuşu çiftliği hakkında bilgi veren Toprakkale Kaymakamı Güngör Yıldırım, "2002 yılında üreticiye örnek olması amacıyla kurulan çiftlikte, önce sadece deve kuşu yetiştiriliyordu. Şu anda deve kuşu ile birlikte 500 adet bıldırcın, 50 adet Saanen keçisi ve 500 adet hindi bulunmaktadır." diye konuştu.