SASKİ, dere yataklarındaki ıslah çalışmasını hızlandırdı

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), ani yağışlarda olası sel ve taşkınların önüne geçebilmek için dere yataklarında başla

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), ani yağışlarda olası sel ve taşkınların önüne geçebilmek için dere yataklarında başlattığı ıslah ve temizlik çalışmasına hız verdi. Islah çalışmaları hakkında bilgi veren SASKİ Genel Müdürü Coşkun Öncel, büyükşehir sınırlarında bulunan tüm derelerdeki çalışmaları yıl sonuna kadar tamamlayacaklarını söyledi.

Rize'de meydana gelen sel felaketini göz önünde bulunduran SASKİ Genel Müdürlüğü, dere yataklarına büyük önem veriyor. Genel Müdürlük, derelerin temizlenip ıslah edilmesi için Kanalizasyon ve Atıksu Arıtma Daire Başkanlığı bünyesinde çalışan 25 kişilik ekip görevlendirdi. Ekipler, 4 aydır büyükşehir sınırlarında bulunan çok sayıda derede çalışmasını sürdürüyor. İki hafta önce Tekkeköy ilçesi Kirazlık deresinin ıslah ve temizlik çalışmalarının ekim ayı sonunda bitirilmesi planlanıyor.

Dere ıslahı çalışmalarında son durumu değerlendiren SASKİ Genel Müdürü Coşkun Öncel, çalışmalarına hız verdiklerini söyledi. Öncel, "Derelerin ıslah ve temizlik çalışmalarına 4 ay önce başladık. Ekiplerimiz çalışmalarına yılsonuna kadar aralıksız olarak devam edecektir. SASKİ olarak derelerin ıslah ve temizlik çalışmalarına çok önem vermekteyiz. Hedefimiz büyükşehir belediyesi sınırları içerisinde yer alan tüm derelerin ıslah ve temizlik çalışmalarını yılsonuna kadar tamamlamaktır." dedi.

İlkadım ilçesi sınırları içerisinde yer alan Karanlık deresinin ıslah ve temizliğinin tamamlandığını kaydeden Öncel, "Atakum ilçesindeki Kamaz (Kurupelit) deresinin temizlik çalışmalarını ise geçtiğimiz ay içerisinde tamamlamıştık. Baruthane (Turkuaz) deresinin temizlik çalışmaları devam ediyor. Canik ilçesi sınırları içinde yer alan ve Petrol Ofisi Bölge Müdürlüğü Tesisleri yanındaki Karaağaç deresinin temizlik çalışmalarına önümüzdeki ay içinde başlanacak." şeklinde konuştu.