Konyaspor yönetimi kötü gidişten hakemleri sorumlu tutuyor

Konyaspor'da kötü gidişin faturası hakemlere kesildi. Konyaspor Başkanı Bahattin Karapınar, hakemlerin formsuz olduğunu ileri sürerek MHK ve Futbol Fe

Konyaspor'da kötü gidişin faturası hakemlere kesildi. Konyaspor Başkanı Bahattin Karapınar, hakemlerin formsuz olduğunu ileri sürerek MHK ve Futbol Federasyonu'na çağrıda bulundu.

Spor Toto Süper Lig'de kendi sahasında Karabükspor ile berabere aylıması gözleri yönetime çevirdi. Yeşil-beyazlı takımın başkanı Bahattin Karapınar, takımdaki kötü gidişin önüne geçilmesi için bazı adımlar atacaklarını söyledi. Ligin başından itibaren hem deplasmanda hem de kendi sahalarında oynadıkları maçlarda hakemlerin performansından yakınan Başkan Karapınar, MHK ve Futbol Federasyonuna çağrıda bulundu. Yeni bir kadrodan kurulu bir takım olduklarının altını çizen başkan, takımın uyumu için zamana ihtiyaç olduğunun altını çizdi.

Ligin ilerleyen dönemlerinde araycakları çok önemli puanlar kaybettiklerini belirten Bahattin Karapınar, Bursaspor maçından başlayarak özellikle maçları yöneten hakemlerin formsuzluklarının dikkat çektiğine vurgu yaptı.

Konyaspor Başkanı Karapınar, "Deplasmanda oynadığımız Gaziantepspor maçında bizim aleyhimize verilen penaltı kararını tüm kamuoyu haksızlık olduğunu belirtiyor. İstanbulbüyükşehir ile oynanan maçta gol öncesi rakibin kazandığı faulün yine haksız yere verildiği yönünde yayıncı kuruluşun açıklamaları var. Hakem hataları yüzünden kaybettiğimiz puan sayısı 4-5. Tüm maçlarımızda ne hikmetse aleyhimize hakem kararlarını görüyoruz. MHK ve Futbol Federasyonu iyi n iyetli ancak dikkat edilmesi gerekiyor." şeklinde konuştu.

"ŞEHRİN KADERİYLE OYNAMAYA KİMSENİN HAKKI YOK"

Konya'nın mütevazi ve hoşgörü şehri olduğuna değinen Bahattin Karapınar, Konya'ya gelen tüm takımların en rahat deplasman maçlarını burada oynadıklarını ifade etti.

"Hakemlerin de dikkatli olmaması üzücü" diyen başkan, "İlerde telafi edilemeyecek puanlar kaybetmemize hakemler sebep olursa şehrin kaderiyle oynanmış olurlar. Bunları dikkatle izliyoruz. Bunlar bizim için mmazeret değil ancak hakemlerin de daha dikkatli olması lazım. Ben takımın gidişatından da memnun değilim. 28 kişilik bir takımız. Teknik Direktörümüzle görüşeceğim. Büyük puan kayıpları yaşıyoruz. Gerekli görüşmelerin ardından yapılması gerekenlerle ilgili bir çalışma başlatacağız." diye konuştu.

Maça iyi başlamalarına ve golü de erken bulmalarına rağmen yakaladıkları avantajı iyi değerlendiremediklerini belirten Konyaspor kaptanı Emre Toraman da Karabükspor maçında 2 puan kaybı yaşadıklarını belirtti.

Kaptan Toraman, puan kayıplarını 7. haftada deplasmanda oynayacakları Ankaragücü maçını kazanarak telafi etmek istediklerini söyledi.