Korsancılardan ilginç yöntem: İran'dan kaçak kitap getirmişler (Özel)

Geçtiğimiz aylarda polisin korsan kitap basan şahıslara yaptığı darbenin ardından simsarların geliştirdiği yöntem polisleri bile şaşırttı. Daha öncede

Geçtiğimiz aylarda polisin korsan kitap basan şahıslara yaptığı darbenin ardından simsarların geliştirdiği yöntem polisleri bile şaşırttı. Daha önceden matbaa makinelerine el konulduğu için basım yapamayan korsancıların İran'dan kaçak yollarla korsan kitap getirdiği öğrenildi. Yapılan operasyonda piyasa değeri yaklaşık bir milyon lira değerinde İngilizce kitap ele geçirildi.

Beyazıt Sahaflar Çarşısı'nda korsan kitap satıldığı ihbarını alan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri geniş çaplı soruşturma başlattı. Müşteri kılığında dükkânlara giren polisler, korsan kitapların Beyazıt'taki bir depodan getirildiğini belirledi. Zanlıların şüphe uyandırmamak için dükkânlarına korsan kitap sokmadığını ve teslimatı dışarıda yaptığını tespit eden ekipler, operasyon için düğmeye bastı.

ÇEVİK KUVVET EŞLİĞİNDE OPERASYON

Çevik kuvvet polisi eşliğinde depoya giren Güvenlik Şubesine bağlı ekipler, depoda 25 bin İngilizce eğitim kitabı ele geçirdi. İş yerindeki kitaplar arasında dünyaca ünlü yayınevleri Oxford ve Cambridge gibi pahalı markaların da olması dikkat çekti. Piyasada 60-80 milyona alıcı bulan kitapların, çok daha ucuz fiyata satıldığı ancak simsarların son işlerinde suçüstü yakalandıkları öğrenildi.

Baskının ardından matbaanın yerini tespit etmeye çalışan ekipler, kitapların İran'dan getirildiğini belirledi. Geçtiğimiz Mart ayında bir milyona yakın kitabın ele geçirildiği operasyonun ardından, matbaa makinelerine el konulan korsan kitap satıcılarının İran'dan sahte kitap getirme yoluna gittiği belirlendi. Çeşitli adreslere yapılan baskınlarda 11 kişiyi gözaltına alan polislerin konuyla ilgili geniş çapta soruşturması sürüyor.