Ağır ceza hakiminin oğlunun ölümünde alkol şüphesi

Antalya'da dün bira festivalinden döndükten sonra hayatını kaybeden emekli ağır ceza hakimi Fikri Durmaz'ın oğlu Anıl Durmaz(27)'ın ölüm nedeni olarak

Antalya'da dün bira festivalinden döndükten sonra hayatını kaybeden emekli ağır ceza hakimi Fikri Durmaz'ın oğlu Anıl Durmaz(27)'ın ölüm nedeni olarak alkol şüphesi üzerinde duruluyor. Anıl Durmaz'ın cenazesi bugün toprağa verildi.

ABD'de üniversite öğrenimi gören Anıl Durmaz'ın tatil için ailesinin yaşadığı Antalya'ya geldiği öğrenildi. Anıl Durmaz'ın burada arkadaşlarıyla birlikte Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlen Bira Festivali(Oktoberfest)'e gittiği öğrenildi. Festivalde çok miktarda alkol tükettiği iddia edilen Durmaz'ın ölüm nedeni olarak da alkol koması üzerinde duruluyor.

Kesin ölüm nedeninin öğrenilmesi için Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırılan Anıl Durmaz için bugün cenaze namazı kılındı. Antalya Muratpaşa Camii'nde kılınan cenaze namazına Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Osman Vuraloğlu, Antalya Barosu Başkanı Zafer Köken ve çok sayıda hakim savcı ile Anıl Durmaz'ın annesi Aynur Durmaz ve babası Fikri Durmaz da katıldı.

Cenaze namazı öncesi gazetecilere konuyla ilgili bilgi veren üst düzey bir yargı mensubu, Anıl Durmaz'ın ölüm nedeninin henüz kesinleşmediğini, ancak alkol üzerinde durulduğunu belirtti. Yetkili, anıl Durmaz'ın ölmeden önce arkadaşlarıyla birlikte Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlen Bira Festivali'ne katıldığını açıkladı. Anıl Durmaz'ın ölüm nedeninin otopsi raporunun tamamlanmasının ardından kesinleşeceğine dikkat çeken yetkili, alkolden kaynaklanan bir ölüm olma ihtimali üzerinde durulduğunu söyledi. Anıl Durmaz'ın naaşı cenaze namazının ardından Uncalı Kent Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Anıl Durmaz üniversite eğitimi gördüğü ABD'den ailesinin yanına tatil amacıyla gelmiş, arkadaşlarıyla birlikte Bira Festivali'ne katılmıştı. Durmaz daha sonra arkadaşı Abdurrahman Yaşar Namlı'nın evine giderek, burada da alkol almaya devam etmişti. Alkolün etkisiyle uyuyan Anıl Durmaz sabah yatağında ölü olarak bulunmuştu. Anıl Durmaz'in cenazesi kesin ölüm nedeninin anlaşılması için Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırılmıştı.

GEÇEN YIL ALMAN VATANDAŞI ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Bira festivaline tepkiler çığ gibi büyürken geçen yıl düzenlenen festivalde Alman turist Agust Michael Nall öldürülmüştü. Antalya'da düzenlenen Bira Festivali çıkışında aşırı alkollü Buğra Ö. (21) tarafından darp edilen Alman turist Agust Michael Nall kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Bu yılki festivale, başlama tarihi açıklandıktan sonra Antalya'da yaşayan yerleşik Almanlar da tepki göstermişti. Yerleşik Almanlar bira festivali yerine yardımlaşmayı özendiren festivallerin yapılmasını istemişlerdi.