Kardelenler Belgesel filmi İzmir'de gösterime girdi

Turkcell'in desteklediği 'Kardelenler' projesinin başarı öyküsünü anlatan ve dünyaca ünlü belgesel kanalı National Geographic tarafından çekilen Karde

Turkcell'in desteklediği 'Kardelenler' projesinin başarı öyküsünü anlatan ve dünyaca ünlü belgesel kanalı National Geographic tarafından çekilen Kardelenler belgesel filmi, İzmir'de gösterime girdi.

İzmir'de konu için düzenlenen programda, Kardelen kızlarıyla birlikte belgesel izlendi.

Turkcell'in, ekonomik yetersizlikler nedeniyle öğrenimlerine devam edemeyen kız çocuklarına fırsat eşitliği vermek amacıyla 2000 yılında hayata geçirdiği Kardelenler Projesi, bu sene 10. yılını kutluyor.

Dünyaca ünlü belgesel kanalı National Geographic kanalı tarafından çekilen Kardelenler belgeseli, MARS Entertainment Group katkılarıyla iki hafta boyunca İzmir iIe birlikte dokuz ilde, 13 farklı noktada gösterime sunuldu. Bu kapsamda, gerçekleştirilen etkinlikte, Kardelenler ile bir araya gelinerek yenilen akşam yemeğinin ardından belgesel gösterimi yapıldı. Kardelenler belgesel filmi, Balçova Cinebonus sinemalarında 24-30 Eylül tarihleri arasında üçer seans gösterilecek.

Belgeselin bilet satışından elde edilecek gelir projeye aktarılacak. 24-30 Eylül tarihlerinde İstanbul gösterimi yapılacak olan Kardelenler belgeseli, geçtiğimiz hafta Ankara, Adapazarı, Kayseri, Eskişehir, Trabzon, Erzurum, Aydın'da sinemalarda gösterildi. Ayrıca, sinemaların fuaye alanlarında, 'Kardelenler fotoğraf sergisi' de düzenlendi.